Reagovalo predsjedništvo stranke

SDA: Zaprepašteni smo Radončićevim insinuacijama!

Front30.10.16, 10:27h

SDA: Zaprepašteni smo Radončićevim insinuacijama!
Uvijek i nanovo nas šokira spoznaja o spremnosti Fahrudina Radončića da negira relevantne historijske činjenice, omalovaži kolektivnu memoriju bošnjačkog naroda i žrtvuje njegove svetinje, poručili su iz SDA

 

Povodom tvrdnji koje je Fahrudin Radončić iznio na svjedočenju u procesu koji se na sudu u Prištini vodi protiv Nasera Keljmendija, oglasilo se i Predsjedništvo Stranke demokratske akcije.


Naime, SDA je, kako su naveli iz ove stranke, zaprepaštena izrečenim insinuacijama i tendencioznim tvrdnjama koje je Radončić iznio tokom svjedočenja.


"Unatoč ranijim iskustvima s Fahrudinom Radončićem, zaprepšteni smo izrečenim insinuacijama i tendecioznim tvrdnjama koje je on iznio prilikom svjedočenja pred sudom u Prištini. Posebno su nedopustive, i zbog toga ih sa prezirom odbacujemo, netačne i zlonamjerne konstatacije izrečene u vezi sa ulogom rahmetli Alije Izetbegovića. Uvijek i nanovo nas šokira spoznaja o spremnosti Fahrudina Radončića da negira relevantne historijske činjenice, omalovaži kolektivnu memoriju bošnjačkog naroda i žrtvuje njegove svetinje", rečeno je za Federalnu televiziju iz Predsjedništva SDA.


Radončić je kao svjedok tužilaštva u slučaju Nasera Keljmendija jučer izjavio da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele odgovorna "državna bošnjačka mafija". 


Stranka demokratske akcije će se ovim povodom sastati u ponedjeljak.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook