FOTO EKSKLUZIV ZA 'SHUSH MUSH'

Ponosna majka Sabina Ćudić pokazala sina Nardisa i priznala...

ŽENA iN14.12.15, 10:09h

Ponosna majka Sabina Ćudić pokazala sina Nardisa i priznala...
Trenutke nakon poroda, pomislila sam da je jedna od većih životnih ironija sumnja da žene nešto ne mogu, kaže Sabina Ćudić

 

Izvor: Shush-Mush.com

 

Nije tajna da imamo posebnu naklonost prema trudnicama i mamama u našoj zemlji. Volimo dati naš mali doprinos ohrabrenju svim ženama koje se upuste u avanturu zvanu majčinstvo. U saradnji sa udruženjem žena Magna, dijelit ćemo s vama priče inspirativnih mama i to jednom mjesečno – ponedjeljkom. Zavirit ćemo u živote prekrasnih žena i čuti kako se one nose sa izazovima majčinstva, kako izgleda njihova svakodnevnica i koji im je najdraži dio dana. To, za svaku ženu posebno iskustvo, zabilježit ćemo u našoj seriji priča Motherhood Mondays.

 

Naš prvi prilog je o Sabini Ćudić koja je nedavno postala mama dječaka Nardisa, koji sada ima četiri mjeseca, i uz njega prvi put otkriva čari majčinstva. Evo šta je najviše fascinira u novoj ulozi, a šta nikako nije očekivala da će novo iskustvo donijeti sa sobom…


Magna: Koji dio dana ti je najdraži i zašto? 

 

Rano jutro je istovremeno najljepši i najteži dio dana. Najteži zato što je teško otvoriti oči nakon pet sati sna, a najljepši zato što za bebe jutro počinje sa osmijehom. Dok je napolju još tiho, nas troje uživamo u malim jutarnjim ritualima – borba Nardisovog gugutanja protiv našeg sna, čaj, Albanov odabir muzike, golicanje sa Nardisom koji rukama prekriva oči dok se smije…nakon takvog jutra realnost dana, posla, politike, obaveza se sruči na nas, ali je lakše nositi se sa svim tim nakon ovih jutara.

 

sabina-cudic-nardis-stan

 

Magna: Šta te najviše fascinira u vezi majčinstva?

 

Najfascinantnija stvar u vezi majčinstva je način na koji vam se srce, za koje ste mislili da je već otvoreno, raširi i otvori da mislite da bi moglo zagrliti svemir. Naravno, ne umanjujući i ne ponidaštavajući jačinu drugih ljudskih emocija, mislim da nismo svjesni vlastitog kapaciteta za istovremeni osjećaj ljubavi, brige, sreće, strepnje, požrtvovanosti, iščekivanja, strpljivosti i nestrpljivosti…koje možemo osjetiti sve istovremeno – u jednom trenutku. Nažalost nisam nikada surfala na velikim okeanskim valovima, ali čini mi se da bi osjećaj mogao biti sličan. Trenutke nakon poroda, pomislila sam da je jedna od većih životnih ironija sumnja da žene nešto ne mogu. Promatrala sam djevojku u istoj sali, na krevetu pored, kako se porađa, moment prije nego sam se i sama porodila, i to je sasvim sigurno, najveća stvar kojoj sam prisustvovala u životu.

 

sabina-cudic-sin-nardis

 

Magna: Kako provodiš vrijeme kada si sama? 

 

Rijetko sam sama, ali neki dragocjeni momenti su provedeni pod vrelim tušom na kraju dana i sa knjigom u toku noći. Trenutno se družim sa Siri Hustvedt, i njenim promišljanjima o načinu na koji ju je oblikovalo porodično porijeklo.

 

Ostale fotografije Sabine Ćudić i njenog sina Nardisa možete pogledati OVDJE.

 

(shush-mush.com/md)

 

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook