JUSUF BUBICA, MINISTAR SAOBRAĆAJA KANTONA SARAJEVO

Otkaze u GRAS-u dobit će 250 radnika!

Arhiva31.08.13, 15:43h

U Grasu je hiljadu radnika viška i ja ću vrlo brzo dati nalog v.d. direktoru ovog preduzeća Omeru Hadžimoreviću da uruči otkaze za 250 radnika. To na tome neće stati jer dolje su se primali radnici samo da bi primali platu, a da ništa nisu radili i ne rade i tome se mora stati ukraj, istakao je Bubica

jusuf bubica

Jusuf Bubica, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, kazao je da će vrlo brzo 250 radnika u GRAS-u dobiti otkaz. Radi se o zaposlenicima kako tvrdi ministar Bubica, koji već duže vrijeme primaju platu, a ne dolaze na posao, prenosi Oslobođenje.ba.

- U GRAS-u je hiljadu radnika viška i ja ću vrlo brzo dati nalog v.d. direktoru ovog preduzeća Omeru Hadžimoreviću da uruči otkaze za 250 radnika. To na tome neće stati jer dolje su se primali radnici samo da bi primali platu, a da ništa nisu radili i ne rade i tome se mora stati ukraj, istakao je Bubica.

Prema riječima Bubice, ostalih 750 radnika su tehnološki višak tako da i njih čeka ista sudbina.

- Još se ne zna da li će se to raditi u okviru stečaja ili na dugoročan način otpuštanja i zbrinjavanja jer se po tom pitanju ne slažemo ja i Vlada Kantona Sarajevo i, kada je GRAS u pitanju, nismo na istoj talasnoj dužini. Situacija je takva da više nema finansijske mogućnosti da se tolikim radnicima koje je neko doveo samo onako da sjede, isplaćuje plata i to se mora rješavati, zaključio je Bubica.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook