FOTO/ AKCIJA NAVIJAČA IZ NEVESINJA

Na planini Velež osvanuo veliki grb Crvene zvezde

Arhiva30.07.13, 07:05h

Namjeravaju i da veleljepni spomenik najdražem klubu kandiduju za Ginisovu knjigu rekorda

grb zvezde na veležu

Foto: Mojahercegovina.com

Navijači Crvene zvezde iz Nevesinja jučer su napravili završnu akciju uređenja grba najtrofejnijeg srpskog kluba na planini Velež. Nakon krečenja i uređenja kompleksa ovo veličanstveno zdanje zablistalo je u punom sjaju, prenosi Mojahercegovina.com.

Velike vrućine i nepristupačan teren nisu bili prepreka grupi od pedesetak Delija koji su se opremili potrebnim rekvizitima i čitav dan posvetili uređenju  grba. Sada je njihova želja da se priredi svečanost kojoj bi prisustvovali predstavnici beogradskog kluba. Namjeravaju i da veleljepni spomenik najdražem klubu kandiduju za Ginisovu knjigu rekorda.

Postoji ideja da se u okviru kompleksa postave ploče sa imenima pokojnih Gorana Ivkovića Kusca, Džaje Dragovića i Veke Džonlage koji su ostali u sjećanju svim zaljubljenicima crveno-bijele boje u Nevesinju.

U veliki poduhvat navijači Crvene zvezde iz Nevesinja upustili su se prošle godine i poslije nekoliko masovnih akcija uspjeli su da na nadmorskoj visini od 1.300 metara sagrade Zvezdin grb impozantnih dimenzija, veći i od beogradske Marakane.

grb zvezde na veležu

Organizatori kažu da su se rukovodili željom da budućim generacijama, a posebno pristalicama Zvezde, ostave u amanet veličanstveno zdanje koje će svakom putniku namjerniku koji prolazi kroz ovaj kraj jasno staviti do znanja koliko je bitan i voljen slavni klub u Nevesinju.

"Delije Nevesinje" će u skorije vrijeme pokušati da grb Crvene zvezde na planini Velež prijave i konkurišu za Ginisovu knjigu rekorda.

grb zvezde na veležu

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook