POTPISAN UGOVOR IZMEĐU AMUS-A I SARAJEVODISKA

Nadamo se da konačno počinje period poštivanja autorskih i izdavačkih prava u Bosni i Hercegovini!

Arhiva03.07.13, 13:01h

Ovim ugovorom trebalo bi napokon da se počnu poštovati i ostvarivati autorska i izdavačka prava estradnih bh. djelatnika koja su tokom dugogodišnjeg zastupanja od strane agencije 'Sine Qua Non' bila krajnje loše regulisana

AMUS i Sarajevodisk_potpisivanje ugovoraDanas je u Sarajevu potpisan ugovor između najstarije muzičke izdavačke kuće u Bosni i Hercegovini Sarjevodiska i Asocijacije kompozitora – muzičkih stvaralaca BiH, AMUS-a.

Ovim ugovorom trebalo bi napokon da se počnu poštovati i ostvarivati autorska i izdavačka prava estradnih bh. djelatnika koja su tokom dugogodišnjeg zastupanja od strane agencije 'Sine Qua Non' bila krajnje loše regulisana.

Direktor Sarajevodiska Nebojša Kovač izražava zadovoljstvo potpisanim ugovorom te što je došlo do saradnje između AMUS-a i ove respektabilne bh. muzičke kuće.

AMUS i Sarajevodisk_potpisivanje ugovora

- Nadam se da će nakon ovog ugovora konačno početi period poštovanja autorskih i izdavačkih prava u BiH. Sarajevodisk je, zbog svoje obimne arhive ali i novih projekata, zainteresovan da se štite autorska prava, kao i prava izdavača. U tom smislu Sarajevodisk će pružiti svu potrebnu podršku AMUS-u, u smislu dokumentovanja vlastite arhive i kompletne dokumentacije o autroskim pravima, tačnije ugovorima koje posjeduje, rekao je za DEPO Portal Nebojša Kovač.

Sarajevbodisk kao najstariji i jedan od najvećih muzičkih izdavača u Bosni i Hercegovini u svom katalogu posjeduje preko hiljadu autora i više hiljada muzičkih djela.

(DEPO PORTAL/BLIN MGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook