UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE/ MASAKR U VETERINARSKOJ STANICI

Niti jedna životinja ne zaslužuje ovakvu sudbinu... Šokantne posljedice sterilizacije pasa u Hadžićima!

Arhiva21.06.13, 13:33h

Umiljatu kuju lutalicu iz naselja Binježevo mještani su prije četitri dana odvezli u Veterinarsku stanicu Hadžići radi sterilizacije. Nakon četiri dana je vraćena - rasporenog trbuha iz kojeg je visila utroba! Uznemirujuće i šokantne fotografije svjedoče o masakru koji je izvršen nad nesretnom životinjom!
pažnja, uznemirujući sadržaj
- Evo rezultata projekta sterilizacije pasa u Hadžićima! Slika govori dovoljno!, napisala je čitateljka DEPO Portala u propratnom pismu uz koje nam je poslala šokantne fotografije psa nad kojim je u Veterinsrakoj stanici Hadžići urađena sterilizacija. 

Kako naša čitateljka navodi, riječ je o vrlo umiljatoj kuji lutalici, nazvanoj „Siva“, iz naselja Binježevo koju je voljela i hranila cijela 'mahala' i koju su mještani prije četitri dana odvezli u Veterinarsku stanicu Hadžići radi sterilizacije. Uprkos upozorenju da ima kućiće i da ih još uvijek doji, vraćena je jutros, ali rasporenog trbuha iz kojeg je visila utroba!

Iz Veterinarske stanice tvrde da je kuja sama „progrizla kavez“ i pobjegla, te da se tako sama povrijedila?! Međutim, naša sagovornica navodi da joj je jedan od djelatnika Veterinarske stanice potvrdio da kuju, nakon sterilizacije, sutradan uredno vratio na mjesto odakle je odvezao.

- Nakon što smo slučaj prijavili policiji, na lice mjesta stigao je i direktor Veterinarske službe KS te direktor fondacije "Dog trust". Veterinari su odvezli kuju i ponovo je operirali, ali joj nije bilo spasa, ispričala nam je naša sagovornica i građanka Hadžića, koja se i sama brinula o nesretnoj životinji. 

- U ovoj se zemlji mnogo novca troši za zaštitu životinja, projekti sterilizacije koštaju puno, ali jesu li relizirani korektno?! Niti jedno živo stvorenje ne zaslužuje sudbinu kakvu je imala izmasakrirana kuja s fotografije!
preminuo pas poslije sterilizacije
preminuo pas poslije sterilizacije
preminuo pas poslije sterilizacije

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)