FOTO/ DRUGI DIO RADIONICE

Tradicionalna kuhinja Bosne i Hercegovine kao turistički potencijal

Arhiva20.02.13, 11:14h

U vili ''Iris'' – Vran Kamen u Fojnici, 18. i 19. februara održana je druga po redu sesija radionice na temu tradicionalne gastronomije u funkciji valorizacije turističkih vrednota ruralnog područja Bosne i Hercegovine

Radionica Tradicionalna kuhinja BIH

Trening radionica organizirana je od strane Udruženja za promociju i razvoj ruralnog turizma „Alterural“ i Caritas-a BK BiH, u okviru prekograničnog IPA projekta (Srbija – BiH) „Razvoj turističkih destinacija planina Rajac i Vranica“.

Radionica Tradicionalna kuhinja BIH
Radionica Tradicionalna kuhinja BIH

Učesnici radionice su bili davatelji usluga iz oblasti ruralnog turizma te ljudi angažirani u turističkim organizacijama.

Kroz vježbe i demonstraciju istaknute su prednosti tradicionalne kuhinje u Bosni i Hercegovini, predstavljeni su načini prezentacije tradicionalnih jela i kreiranje ponude na bazi dnevne posjete kao i na bazi višednevnog boravka turista. Trening je obuhvatio i interaktivne sadržaje koji mogu biti dio ponude u ruralnom turizmu.

Radionicu je vodio Hamid Kujraković stručni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane.

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook