SDP BIH REAGUJE NA DISKRIMINACIJU

'Mješoviti brakovi' su armatura u temelju Bosne i Hercegovine

Arhiva03.12.12, 13:19h

Posljednjih dana ponovno smo svjedoci obilja primjera neljudskosti, primitivizma, brutalne diskriminacije i javnog ponižavanja svih onih koji žive ili su rođeni u tzv.”mješovitim brakovima”, saopšteno je iz centrale SDP-a

sdp logoSDP oštro osuđuje ovakve istupe i nasrtaje na slobodu građana, u ovom slučaju da žive u bračnoj zajednici sa onim koga vole. To je isključivo pravo izbora pojedinca i niko nema pravo da utiče na taj izbor.

Posljednji verbalni ataci pokazuju koliko ljudi mogu biti licemjerni budući da veoma često dolaze od onih koji do podne ističu svoju opredjeljenost ka BiH kao multietničnoj zajednici svih njenih građana, a od podne pljuju na oličenje te multietničnosti i zajedništva.

Poznato je da su u bh. javnom prostoru i ranije iznošeni profašistički stavovi kao što je nazivanje djece iz tzv. “mješanih brakova” kopiladima. Sve to pokazuje da fašizam u Bosni i Hercegovini jeste pobijeđen, ali nije iskorijenjen.

SDP će se uvijek zalagati za zagarantovanu slobodnu izbora i stati će u zaštitu dostojanstva i prava svih građana Bosne i Hercegovine da ih u izboru partnera prije svega vodi ljubav, a ne nikakve stege koje se pokušavaju nametnuti.

Imajući u vidu etničku, kulturnu i svaku drugu raznolikost Bosne i Hercegovine, onda slobodno možemo ustvrditi da su “mješoviti brakovi” armatura u temelju Bosne i Hercegovine. Atak na ljude koji žive ili su rođeni u ovim brakovima je atak na Bosnu i Hercegovinu, onakvu kakva jedino može biti, zagrljena u različitostima.

FENA/đk


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook