ZA VEĆU SIGURNOST UČESNIKA U SAOBRAĆAJU

Tuzla dobija savremeni kružni tok za 15 dana

Arhiva31.10.12, 16:45h

Tuzla će za 15 dana konačno dobiti dugoočekivani savremeni kružni tok saobraćaja koji će itekako doprinijeti većoj sigurnosti učesnika u saobraćaju

Skver u TuzliNaime, građevinski radovi na rekonstrukciji kolovoza radi formiranja kružnog toka saobraćaja na lokaciji Skver s pripadajućim ulaznim i izlaznim saobraćajnicama u Tuzli počeli su jučer, a kako javlja Tuzlanski Info Portal, u zavisnosti od vremenskih prilika radovi bi trebali biti završeni za 15 dana.

Za tu namjenu iz budžeta Općine Tuzla izdvojena su sredstva u iznosu od 150.000 KM. Po riječima zamjenika šefa Službe za komunalne poslove Općine Tuzla Aida Berbića, dosad je Skver predstavljao samo prolaznu dionicu na potezu ulica Džafer Mahala - Kulin ban.

˝Taj kružni tok odgovarat će svim propisima saobraćajne struke. U okviru ovog projekta bit će uređena kompletna površina koja spaja pet ulica koje gravitiraju prema kružnom toku. Također, bit će spojeni dijelovi saobraćajnice od Skvera do Tenisa, te ulice Džafer mahala. U zavisnosti od vremenskih uvjeta, mi završetak radova očekujemo do polovine narednog mjeseca˝, istakao je Berbić.

U toku izvođenja radova saobraćaj je u potpunosti biti obustavljen u ulicama Džafer mahala, Hendek, ulica Gradska, Atik mahala i dio ulice Kulina bana.

Saobraćaj će se na ovom lokalitetu, radi pristupa Univerzitetskom kliničkom centru Gradina, u prvoj fazi radova, odvijati ulicama 6. bosanske brigade, Kojšino i Džindić mahala.

Radi pristupa parkinzima u centralnoj gradskoj zoni za saobraćaj je otvoren dio Sjeverne gradske saobraćajnice (ulica Kulina bana) od raskrnice Tenis do raskrnice s ulicom Patriotske lige s dvosmjernim režimom saobraćaja, javlja Tuzlanski Info Portal.

(FENA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook