NOVO IZ KLASA - OD DANAS NA SARAJEVSKOM TRŽIŠTU

Provjerite zašto je hljeb 'Farmer' garancija za dug i zdrav život!

Arhiva10.09.12, 14:30h

„Farmer“ sadrži cijela zrna pšenice i raži, pa samim time ima povećan sadržaj vlakana koja pozitivno utječu na rad crijeva, organizmu daju osjećaj sitosti, djeluju okrepljujuće i apsorbuju toksične materije u crijevima

Hljeb_FarmerIstraživanja su pokazala da stanovništvo BiH, prateći evropske trendove prehrane, sve više vodi računa o zdravoj i uravnoteženoj ishrani. Stoga su tehnolozi kompanije Klas d.d. Sarajevo, oslanjajući se na stare izvorne recepture, proizveli poseban hljeb na bazi cijelih zrna pšenice i raži simboličnog naziva „Farmer“.

Velika snaga malog zrna

Bez hljeba se ne može postići balansirana ishrana koja sadrži sve materije potrebne organizmu radi njegovog ispravnog i skladnog funkcioniranja. Najveće promjene u zdravlju, energiji i kvalitetu življenja osjete se kad počnete jesti pekarske proizvode na bazi cjelovitih žitarica. Čak ako ih jedete jednom dnevno, osjetit ćete istinsku revoluciju u organizmu.

Uravnotežena hranjivost

Cjelovite žitarice imaju odličnu ravnotežu bjelančevina i ugljikohidrata. Složeni ugljikohidrati iz cjelovitih žitarica postepeno se probavljaju, stabiliziraju razinu šećera u krvi i daju nam energiju na duge staze. Osim toga, bogate su vitaminima, vlaknima i balastnim tvarima.

„Farmer“ sadrži cijela zrna pšenice i raži, pa samim time ima povećan sadržaj vlakana koja pozitivno utječu na rad crijeva, organizmu daju osjećaj sitosti, djeluju okrepljujuće i apsorbuju toksične materije u crijevima.

Cijela zrna pšenice i raži imaju veći udio vitamina (skupine B i E) i minerala (željezo, fosfor, kalcij).

Ovaj hljeb je namijenjen onima koji žele dugovječan zdrav život, a njegova prednost je i produženi rok trajanja koji potrošačima omogućava svježinu do posljednje mrvice.

„Farmer“ je u prodaji od danas, 10. septembra 2012. godine.

Nutritivne vrijednosti

Iako pekari ne mogu promijeniti navike u ishrani svojih potrošača nudeći informacije o nutritivnim vrijednostima svojih proizvoda, ljudi sve više ispoljavaju brigu o svom zdravlju. Ta zainteresovanost se u posljednje vrijeme odražava povećanim zahtjevima za proizvode na bazi cijelih zrna žitarica bogatih vlaknastim materijama. Farmer hljeb ima nisku energetsku vrijednost (846,88 kJ/202,41 kcal) koja se računa iz sadržaja ugljikohidrata, proteina i masti. U svom sastavu hljeb Farmer sadrži cijela zrna pšenice i raži, pa samim tim ima povećan sadržaj vlakana koja pozitivno utječu na rad crijeva, organizmu daju osjećaj sitosti, djeluju okrepljujuće i apsorbuju toksične materije u crijevima. Dodatno cijela zrna pšenice i raži imaju veći udio vitamina (skupine B i E) i minerala (željezo, fosfor, kalcij). Proteini kojih u Farmer hljebu ima 7,05 g su bogati vitalnim aminokiselinama. U ukupnom udjelu ugljikohidrata zastupljenost šećera je neznatna.

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook