GENERALNI DIREKTOR FTV-A DONIO ODLUKU

Bakir Hadžiomerović danas zvanično smijenjen sa mjesta urednika programa

Arhiva01.06.12, 15:18h

Nakon što je prije nekoliko dana Slobodna Bosna objavila da je Upravni odbor Federalne televizije smijenio urednika tv programa i multimedije, a rukovodstvo FTV-a i predsjednik Upravnog odbora Igor Soldo istu demantovali, Bakiru Hadžiomeroviću danas je zvanično uručena pismena odluka o premještanju na mjesto komentatora

bakir hadžiomerovićTime je još jednom potvrđen totalni haos unutar Federalne televizije u kojoj se odluke donose 'preko noći', mimo uobičajenih zakonskih procedura i izglasavanje istih od strane Upravnog odbora.

Naime, predsjednik UO FTV-a Igor Soldo potvrdio je za DEPO PORTAL da Upravni odbor ni ovoga puta nije bio upoznat sa odlukom o smjeni, niti je za nju glasao.

-  To je odluka generalnog direktora, Upravni odbor smjenu Bakira Hadžiomerovića uopće nije razmatrao, niti je oko nje konsultiran. Ali ja, Igor Soldo, predsjednik UO Federalne televizije, podržavam svaku odluku generalnog direktora Džemala Šabića, pa tako i ovu, kratko ali kategorično je prokomentirao Soldo za DEPO PORTAL.

Kako saznajemo, Bakir Hadžiomerović je sa pozicije urednika tv programa i multimedije prebačen na mjesto komentatora, čime su zaokružena nedavne kadrovske izmjene unutar Informativnog programa FTV-a, kada je na poziciju urednika vijesti, umjesto Damira Kaletovića, imenovan Avdo Avdić, a umjesto Željka Tice za urednika DESK-a imenovana Elma Kazagić.

U međuvremenu, na adresu DEPO PORTALA stiglo je i zvanično saopćenje Poslovnog odbora RTVFBiH, u kojem su navedeni razlozi zbog kojih je Hadžiomerović smijenjen s pozicije urednika TV programa i multimedije na FTV-u.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)

VEZANI TEKST: IAKO 'SLOBODNA BOSNA' EKSKLUZIVNO TVRDI DA JESTE: Upravni odbor FTV-a nije smijenio Bakira Hadžiomerovića!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook