FOTO/ NESVAKIDAŠNJI KULTURNI EVENT ISPRED BBI CENTRA

Umjetnici galerije 'Zvono' priredili Likovnu radionicu na otvorenom

Arhiva04.05.12, 14:06h

U petak, 4. maja u organizaciji Udruzenja za afirmaciju kulture i umjetnosti ''Zvono''povodom Dana opcine Centar priređena je Likovna radionica na otvorenom, ispred BBI Centra. Pogledajte fotografije!

Likovna radionica grupe 'Zvono'

Izložba radova nastalih na radionici biće otvorena u subotu, 5. maja u 13h u Kafe-galeriji ''Zvono'', Hamdije Kresevljakovića 17. Akademska kiparka Nela Hasanbegović  danas će sa najmlađim posjetiocima modelirati figure od gline.

Učestvuju:

Gordana Anđelić Galić , savremena bosanskohercegovačka umjetnica, diplomirala na odsjeku za istoriju Filozofskog fakulteta u Sarajevu i na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu.  Izlagala je na brojnim međunarodnim izložbama i osvajala nagrade u BiH i inostranstvu.
Direktorica je galerije Collegium Artisticum.

Stijepo Gavrić, bosanskohercegovački kipar koji se bavi klasičnom skulpturom. Srednju školu primjenjenih umjetnosti i Akademiju likovnih umjetnosti, odsjek kiparstvo, završio je u Sarajevu.Izradio je repliku Zgošćanskog stećka I  spomenik Abdulahu Nakašu  , autor je biste Ive Andrića, Zije Dizdarevića i Dragana Dujmušića, figure sv. Nikole Tavelića I mnogobrojnih  portreta. Od 1985. radi u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti.

Jesenko Gavrić, najmlađi učesnik u radionici, završio je  Srednju školu primijenjenih umjetnosti. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 2011. godine, odsjek slikarstvo. Izlagao na više kolektivnih izložbi.

Dženan Hadžihasanović, jedan je od osnivača likovne grupe  Color Crew, jedine   koja  se u Bosni I Hercegovini bavi bodypaintom. Svojim performansima I akcijama u javnom prostoru ukazuju na loše stanje u državi I društvu.

Nela Hasanbegović,  diplomirala je i magistrirala na odsijeku za kiparstvo sarajevske likovne akademije. Na brojnim samostalnim I kolektivnim izložbama izlagala je u zemlji I inostranstvu, osvajajući nagrade među kojima je nagrada za nove medije na šestoaprilskoj izložbi u Collegium Artisticumu, nagrada na mostarskom analu crteža I na Salonu mladih uz dva puta osvajanja priznanja za najboljeg studenta na ALU.

Muhamed Kafedžić – Muha, student je postdiplomskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek slikarstvo. Njegov rad najviše je inspirisan japanskom kulturom uz ocjene da je riječ o djelima    koji prevazilaze postojeće obrasce bosanskohercegovačke I regionalne umjetničke produkcije.

Emir Kapetanović, završio je kiparstvo na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti. Jedan je od inicijatora projekta ''Barake''. Bavi se restauracijom i konzervacijom zidnog slikarstva. Iza sebe ima borjne izložbe u zemlji i inostranstvu.

Daniel Premec, diplomirao je i magistrirao na odsijeku za kiparstvo Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu gdje je danas zaposlen. U svom umjetničkom radu koristi različite medije, skulpturu, video, objekte i performanse. Iza sebe ima brojne izložbe u zemlji u inostranstvu. Između ostalog  nagrađen je na međunarodnom simpozijumu skulpture Friuli Venezia Giulia I nagradom ‘’Collegium Artisticum’’  za nove medije .

(DEPO/em)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook