VIDEO/NOVI DETALJI SA SUĐENJA TURKOVIĆU I DRUGIMA

Kako je izrešetan Dragan Perišić Bejbi

Arhiva19.04.12, 15:05h

Danas je na Sudu BiH nastavljeno suđenje Zijadu Turkoviću i grupi koja se prema optužnici tereti likvidacije, međunarodnu trgovinu drogom, pljačku 2,5 miliona iz kargo centra sarajevskog Aerodroma, otimanje dionica fabrike čarapa “Ključ” te pranje novca

Suđenje Zijadu TurkovićuNa opće iznenađenje prisutnih kao svjedok se danas pojavila Habiba Salkica, majka ubijenog Vernera Ajdarija. Njeno svjedočenje nije bilo najavljeno pa se odbrana tome protivila, ali je sudija Tankić dozvolio da Habiba da iskaz.

U nastavku suđenja svoj nalaz i mišljenje je dao vještak Dino Osmankadić, a analizirao je odjeću Dragana Perišića Bejbija kojeg su Turkovićevi ljudi pokušali likvidirati 7. marta 2009. godine. Prema njegovom nalazu, ispaljeno je najmanje šest metaka.

Vještak Mirsad Đelilović je vještačio projektil koji je 1. maja 2009. godine pogodio kuću u Ulici Lukavička cesta na broju 218. On je ispaljen iz ručnog bacača zolje. U optužnici stoji da je zolja trebala biti ispaljena na kuću Anesa Kurbegovića koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru u Njemačkoj, gdje je izručen iz Hrvatske.


(DEPO PORTAL, BLIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook