SLABIJI OD VAN DAMMEA, A BOLJI OD RUSSELLA CROWEA I DICAPRIA

Miraj Grbić, Senad Bašić i Mustafa Nadarević među 100 najpopularnijih glumaca svijeta

Arhiva23.03.12, 13:59h

Posjetioci najpopularnije svjetske filmske internet baze IMDB (http://www.imdb.com/list/jHVOMEntrsQ/) napravili su listu od top sto glumaca i glumica današnjice na kojoj su se našla i tri glumca sa bh. prostora - Miraj Grbić, Senad Bašić i Mustafa Nadarević

Nadarević_Grbić_BašićNa listi koju su izglasali obožavatelji najpopularniji glumac današnjice je Jean-Cloude Van Damme, a miljenica među glumicama je seksipilna Eva Mendes.

Miraj Grbić
Miraj Grbić je već ranije bio na listi 50 najboljih mladih glumaca iz bivše Jugoslavije, ali ovo je prvi put da se našao u društvu najboljih glumaca i glumica iz cijelog svijeta.

Miraj Grbić je pažnju svjetske filmske javnosti skrenuo na sebe ulogom Bogdana u holivudskom blockbusteru “Nemoguća misija: Duh protokol” kada je dobio i odlične kritike u uglednim američkim i evropskim časopisima.

Nakon uspješne kino-distribucije filma “Nemoguća misija” u cijelom svijetu, Miraja Grbića će publika uskoro moći vidjeti i u austrijskom filmu “Body Complete” Lukasa Sturma a on se trenutno nalazi na snimanju filma “Halimin put” hrvatskog reditelja Antuna A. Ostojića.

Najbolje plasirani bh. glumac je Mustafa Nadarević, koji je zauzeo peto mjesto, dok su Senad Bašić i Miraj Grbić na 71., odnosno 73. mjestu liste. Ispred njih su velikani holivudskog filma poput Brucea Willisa (9), Denzela Washingtona (10), Roberta De Nira (24), Al Pacina (25), Eddiea Murphyja (26), Seana Conneryja (27), Samuela L. Jacksona (28), Harrisona Forda (31), Johnnyja Deppa (37), Toma Cruisea (38), Richarda Gerea (45)...

Glasovi čitaoca pokazali su i da zvijezde poput Leonarda DiCapria, koji je zauzeo 74. mjesto, Sylvestera Stallonea na 77. mjestu, Russella Crowea na 91. ili Sandre Bullock na 93., trenutno ne uživaju veliku naklonost svjetske filmske publike.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook