MINISTAR SVEN ALKALAJ ODGOVARA NA OPTUŽBE SVOJE ZAMJENICE

Ana Trišić-Babić, u bolesnoj želji da se dodvori svojim mentorima, koristi laži i anonimne prijave, i zloupotrebljava MVPBiH

Arhiva24.01.12, 12:35h

Kabinet ministra vanjskih poslova BiH Svena Alkalaja uputio je danas saopćenje za javnost u kojem odgovorno tvrdi da su netačni navodi zamjenice ministra Ane Trišić-Babić o "uništavanju dokumentacije MVPBiH" te da apsolutno nikakvi dokumenti s oznakom tajnosti nisu uništeni

alkalaj trisic babic

 

VEZANI TEKST: PANIKA U MINISTARSTVU INOSTRANIH POSLOVA BiH: Sven Alkalaj spaljuje i iznosi dokumentaciju prije dolaska novog ministra Zlatka Lagumdžije?!

U saopćenju se navodi da se sva zaprimljena dokumentacija nalazi pohranjena na načine propisane zakonima i podzakonskim aktima na propisno osiguranim lokacijama.

- Već po ko zna  koji put zamjenica ministra Ana Trišić-Babić svojim istupanjima, prvenstveno u medijima entiteta RS-a, iznosi neistine i zlonamjerne tvrdnje u vezi s radom Ministarstva vanjskih poslova BiH i ministra Alkalaja, tvrde u Alkalajevom kabinetu.

U svojoj žarkoj želji i bolesnoj ambiciji da ostane na mjestu zamjenika ministra, a po nalogu i instrukciji svojih mentora, na sve moguće načine, i ne prezajući da koristi neistine i laži, kao i slanje tzv. "anonimnih prijava" Tužilaštvu BiH protiv ministra Alkalaja i njegovih saradnika, Trišić-Babić pokušava da omalovaži i onemogući MVPBiH i ministra Alkalaja da normalno obavljaju poslove.

U isto vrijeme Trišić-Babić, tvrde u Alkalajevom kabinetu, redovno pokušava da uspostavlja paralelne diplomatske kanale, zloupotrebljavajući MVPBiH i njegovu DKP mrežu.

- Puka želja da se dodvori svojim mentorima, i pored nerada i neuspjeha u radu, njena nada da bude ponovo imenovana na poziciju zamjenika ministra u MVPBiH, rezultiraju upravo u ovom zadnjem izdanju neutemeljenih i neistinitinih tvrdnji od Trišić-Babić, na koje smo, nažalost, već navikli, kaže se u saopćenju.

Niz medija je objavio "vijest" da ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj iz zgrade MVPBiH "spaljuje i iznosi dokumentaciju prije dolaska novog ministra".

- Ova optužba, koja je objavljena 20. januara, potkrijepljena je  izjavom zamjenice ministra Ane Trišić-Babić koja još otprije Nove godine nije zakoračila u zgradu MVPBiH, dok redovno prima plaću i dnevnice od ove institucije. Svjedoci smo, naime, situacije u kojoj gotovo svaka osoba može javno iznijeti najneutemeljenije optužbe, koje minutažom ili naslovnicama koje im pojedini mediji posvete, nanose nesagledivu štetu onim protiv kojih su usmjerene. Kada, međutim, istrage nezavisnih institucija dokažu neutemeljenosti tih optužbi ti isti mediji to prešute. Takvih primjera reakcija po napisima i skribomaniji Trišić-Babić, bilo je napretek, dok su relevantni inspektorati i komisije koje su ispitivali njene neutemeljene navode, redovno ustanovili da se radi o netačnim i neistinitim navodima.

(FENA, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/eb)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook