DEPO ARHIV/ FOTO RAPORT SA SARAJEVSKOG DEDINJA

Pogled na kremu bh. društva: Izaberite najljepše kuće novostasale elite na Poljinama...

Arhiva18.01.14, 16:00h

Nekada borbeno uporište iz koga se pucalo po Sarajevu, a danas atraktivna lokacija sa koje se pruža lijep pogled i udiše čist zrak... To su Poljine, elitno sarajevsko naselje u koje se smjestila novostasala politička, kulturna i ina krema bh. društva. U okviru rubrike DEPO ARHIV evociramo foto-raport iz ovog prestižnog dijela grada, nastao prije nešto više od dvije godine

Poljine 2_Foto/DEPOKad mogu Beograd i Zagreb, zašto i Sarajevo ne bi imalo svoje elitno naselje. Samo dvadesetak minuta vožnje od centra grada, na uzvisini taman dovoljnoj da se izdigne iznad teškog smoga u koji glavni grad BiH uranja svake jeseni i zime, prostiru se Poljine - nekada borbeno uporište iz koga se pucalo po Sarajevu, a danas atraktivna lokacija sa koje se pruža lijep pogled na čaršiju i udiše svjež zrak.

Teško vidljive, gotovo sve kuće zaštićene su visokim betonskim ogradama, a njeni stanari ne gledaju blagonaklono na one koji pokušavaju zadovoljiti radoznalost javnosti i otkriti vlasnike ovih raskošnjih zdanja, pa je naš pokušaj da fotografijama dokumentujemo status 'sarajevskog Dedinja' predstavljao mnogo teži posao od očekivanog. Bar je tako bilo u decembru 2011., kada je i nastala naša foto-priča.

Ipak, uz dosta muke i snalažljivosti, uspjeli smo u svojoj nakani, te vam ovom prilikom nudimo pogled na nekolicinu grandioznih kuća političke, kulturne i ine kreme bh. društva, među kojima su od naše posljednje posjete, sigurni smo, nikla nova veleljepna zdanja...  Izbor najljepših prepuštamo vama.

Poljine 10
Poljine 11
Poljine 4
Poljine 12
Poljine 13
Poljine 2
Poljine 3
Poljine 5
Poljine 6
Poljine 7
Poljine 8
Poljine 9

Poljine 1

(DEPO PORTAL, BLIN/Foto: J. Korjenić)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!