DEPO TV/ UPOZNAJTE ČLANOVE AKA-DEMIJE, SARAJEVSKE SUPERTALENTE

Zašto smo pjevali makedonsku pjesmu?! Pa BiH je multietnička država, šta ima veze je l' Jovano il' je Mujo!

Arhiva30.10.11, 22:57h

Zapjevali su poznatu makedonsku pjesmu 'Jovano, Jovanke' i oduševili javnost i žiri hrvatskog Supertalenta, a sebi osigurali prolazak u polufinale ovog popularnog showu programa. DEPO TV vam predstavlja sarajevske perjanice u pohodu na titulu ovogodišnjeg supertalenta - članove "AKA-demije", koje smo posjetili tokom njihove probe u Centru za djecu i mlade na Grbavici. POGLEDAJTE VIDEO!

aka-demija1Članovima AKA-demije, sekcije u okviru škole gitare "Pink Panter" koju vodi Almir Hukelić Aka, ovo je bio prvi nastup van granica Bosne i Hercegovine.

Čim su zapjevali, hipnotizirali su žiri i publiku svojom izvedbom pjesme 'Jovano, Jovanke'. Hrvatska pjevačica i članica žirija Nina Badrić pohvalila je njihovu izvedbu i stajling, a posebno solisticu Naidu Čatić.

Predsjednik žirija Dubravko Merlić nije bio toliko zadovoljan, pa im je dodijelio jedno malo "ne", ali nije krio oduševljenje 7-godišnjim gitaristicom Teom Dedić.

Presudio je Enis Bešlagić, koji je usput podijelio i svoje strahove zbog nastupa grupe iz Sarajeva, ali na kraju nije skrivao ponos: 'Hvala vam od srca što ste bili tako dobri!'.

U razgovoru za DEPO PORTAL Almir Hukelić Aka pojašnjava zašto su se odlučili na prvom predstavljanju za makedonsku pjesmu "Jovano, Jovanke", te otkriva detalje oko nastupa u nastavku takmičenja, dok članovi "AKA-demije" govore o sebi, svojim očekivanjima u polufinalu i energiji koja vlada u ovoj horskoj grupi.

-Raja su shvatila da smo mi otišli na Evroviziju, da tamo predstavljamo BiH sa nekom sevdalinkom. Mi smo otišli da predstavimo školu. Donijeli smo dobru muziku iz Bosne i Hercegovine, i to je najvažnije. Pa BiH je multietnička država. Šta ima veze je l' Jovano il' je Mujo- kaže za DEPO TV Aka. POGLEDAJTE VIDEO!

 

(DEPO PORTAL/ E. Barimac, Snimatelj: A. Beganović, Montaža: B. Drobnjak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook