NOVI USPJESI BH. FILMA

'Sevdah za Karima' na festivalima u Istanbulu i Londonu

Arhiva27.09.11, 11:30h

Stižu novi uspjesi producentske kuće „DEPO“: film Jasmin Durakovića „Sevdah za Karima“ prikazuju se ovih dana na značajnim filmskim festivalima u Istanbulu i Londonu

Sevdah za Karima

Filmski festival „Crime and punishment“, koji se od 24. do 30. septembra organizira po prvi put u najvećem gradu Turske, fokusiran je na temu zločina i kazne, te nudi nesvakidašnji izbor filmova iz novije svjetske produkcije u kombinaciji sa  akademskim tribinama i workshipovima na najvišem nivou, a  koje u sklopu festivala ogranizira istanbulski univerzitet.

„Raindance Film Festival“ u Londonu najvažniji je festival nezavisnog fima u Velikoj Britaniji i neka je vrsta evropskog odgovora na čuveni američki filmski festival „Sundance“. „Sevdah za Karima“ se na ovome festivalu prikazuje u službenom programu festivala.

Reditelj filma, Jasmin Duraković, se već nalazi u Istanbulu na premijeri koja je zakazana za 28. septembar; nakon čega putuje u London na svečanu britansku premijeru svog drugog dugometražnog igranog filma. Inače, producentska kuća „DEPO“, nakon ovogodišnje koprodukcije austrijskog igranog filma „Body Complete“ Lukasa Sturma koji se nalazi u postprodukciji, uveliko je u priprema novog filma „Zlatno zrno“ Jasmina Durakovića, kao i niza drugih značajnih filmskih projekata.

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook