VIDEO/SIDNEY

Muškarac naoružan bombom zatočio je kćer (11) kraj suda

Arhiva06.09.11, 10:12h

Policija istražuje identitet i motive muškarca u 50-im godinama koji je zatočio kćer u Sydneyu. Vjeruje se kako u ruksaku ima bombu, a policija ne želi otkriti zahtjeve

sidnej talačka kriza

Muškarac sa sumnjivim ruksakom zatočio je svoju kćer (11) u zgradi advokatskim uredima kraj sudnice u predgrađu Sydneya u utorak ujutro. Australska policija zatvorila je područje u Parramatti gdje još traje talačka kriza. Još pokušavaju utvrditi identitet i motive otmičara. Vjeruje se kako u ruksaku ima bombu.

- Pregovarači su već satima na mjestu i pokušavaju dogovoriti mirni prekid krize. Postavio je niz zahtjeva o kojima sada ne mogu govoriti i radimo na tome. Trudimo se da situacija prođe mirno - rekao je Dennis Clifford iz policije. Za sada se samo pretpostavlja da zahtjevi nemaju ništa s Porodičnim sudom koji je samo nekoliko metara od zgrade. U sobi, gdje se zatvorio na drugom spratu, ne radi klima, piše The Daily Telegraph.

Otmičar je razbio prozor kako bi imao zraka. Clifford je dodao kako otac nije konkretno prijetio kćeri. U jednom trenutku vikao je kroz prozor 'Nije me briga ako umrem!'. Na ruci ima gadnu posjekotinu i stalno pokazuje znak mira.

Recepcionerka Betty Hor, ispričala je kako je muškarac došao na šalter u 8.50 po lokalnom vremenu. Na glavi je nosio sudsku periku i bio je gol do pasa. Tražio je čovjeka čije ime joj nije bilo poznato. U jednom trenutku došao je do police s knjigama, zgrabio jednu knjigu i bacio je na recepciju. Rekao je kćeri da dođe sa stubišta. Vikao je Hor da nazove državnog tužioca i traži opet tog čovjeka.

- Rekao mi je da ima bombu u ruksaku - dodala je Hor. Kćer je djelovala prestravljena. Izlazeći iz njezinog ureda, razbio je vazu. Pozvala je policiju koja je stigla za pet minuta. Zatvorio se u ured za advokate i tada skinuo periku s glave. Na slikama se vidi kako je kasnije obukao majicu. Oko zgrade dežuraju policajci, vatrogasci i hitna pomoć.

(24sata.hr, Blin/sb)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook