AMERIKANCI ODUŠEVLJENI KUHINJOM BIVŠE JUGOSLAVIJE

Ćevapi su zvijezde impresivnog sendviča

Arhiva29.06.11, 21:55h

"Domaće kobasice s Balkana stavljaju se u natopljeni hljeb, a uz to idu i brojni prilozi koji također potječu s područja bivše Jugoslavije. Ćevap ili ćevapćići su kobasice bez ovitka napravljeni od govedine i svinjetine, a najčešće ih konzumiraju u mjestima bivše Jugoslavije. Stanovnici Chicaga i sami ih imaju priliku jesti u restoranu Etno Village Grill u Lincoln Parku, a skromni ćevap definitivno je zvijezda impresivnog sendviča", piše na internet stranici američke TV kuće Abc

cevapi_naslovna

Naime, u Chicagu, koji vrvi brojnim prodavaonica sendviča te malih zalogajnica koje prodaju hranu iz različitih dijelova svijeta, Etno Village Grill uvodi novitet koji je već oduševio Amerikance, prodavat će hranu s područja bivše Jugoslavije.

"Uzeli smo koncept i način pripreme hrane iz veoma rustikalnog okoliša. Meso koje koristimo i koje ćemo prodavati je od životinja koje su uzgojene na pašnjacima, bez toga da su im davani nekakvi hormoni ili antibiotici", izjavio je za Abc Daniel Karatošić.

"Osim dobrog ćevapa, imaju i odlične priloge počevši od klasičnog umaka koji se zove ajvar pa sve do malih mrkvica ili kupusa pa prženog luka ili salate od vrhnja i krastavaca", komentiraju na Abc.
(Index.hr/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook