Zasigurno će ovaj projekt doprinijeti da naše fabrike proizvode sigurniju i zdravstveno ispravnu hranu i naši hoteli i restorani dostići evropske i svjetske standarde. Praktičnim pristupom i primjenom savremenog oblika obuke putem CASE STUDY metoda želi se prenijeti znanje u oblasti sistema upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane (ISO 22000:2005, HACCP, ISO 9001:2008) - stoji u saopćenju Poljoprovredno-prehrambenog fakulteta Sarajevo.
Primjena stečenih znanja je nezamisliva bez praktičnih pristupa primjene tih znanja, stoga ova specijalistička obuka ima za svrhu da certificira osoblje u oblasti kvaliteta i sigurnosti hrane kroz praktičnu primjenu zahtjeva sistema upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane na primjerima bosanskohercegovačkih proizvođača hrane.
Tema obuke je „Osvrt na zahtjeve sistema upravljanja kvalitetom i sigurnost hrane“, a namijenjena je rukovodiocima, menadžerima i drugim stručnjacima koji žele svoju poslovnu karijeru unaprijediti praktičnim znanjima u oblasti sistema upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane.
Seminar je namijenjen i menadžerima iz svih proizvodnih i uslužnih organizacija u prehrambenom lancu uključujući inspekcijske i savjetodavne organizacije, budućim konsultantima auditorima u svojoj stručnoj obuci, kao i onima koji žele steći zvanje certificiranog stručnog savjetnika za kvalitet i sigurnost hrane.
Seminar počinje u ponedjeljak i traje pet dana.
![]() |
![]() |
![]() |
(FENA/dg)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook