VEDRANA RUDAN O DOLASKU SVETOG OCA U HRVATSKU

Papa je na čelu zločinačke organizacije, trebalo bi mu se suditi u Hagu!

Arhiva05.06.11, 16:50h

Dolazak Pape u Hrvatsku izazvao je podijeljene reakcije. Dok su vjernici presretni što će imati priliku vidjeti svog poglavara, nevjernici samo pokušavaju preživjeti sav taj cirkus. Jedna od osoba koja pokušava preživjeti je i Vedrana Rudan koja je u razgovoru za Index komentirala što misli o dolasku Svetog Oca

vedrana rudanKnjiževnica je bila standardno bez dlake na jeziku stoga preporučujemo vjernicima sa slabijim srcem da preskoče ovaj tekst.

Odmah na početku, Vedrana je dala do znanja koje je njeno mišljenje o ovom velikom vjerskom događaju:

"Ne volim cirkus pa tako nisam nisi gledala Papu kad je došao niti me zanimalo što će reći".

Na pitanje što misli o tome da je i ona, kao i svi porezni obveznici finansirala posjet Svetog Oca, ona odgovara u svom stilu:

"Ništa ne mislim o tome. Strogo se čuvam da ne plaćam porez u ovoj državi".

Blokada prometa i zabrana izlaska na balkone u Zagrebu, također je pretjerano ne zanimaju.

"Kad je Papa bio u Rijeci, Zagrepčani nisu suosjećali s nama pa nećemo niti mi s njima. Treba imati na umu da je elementarna nepogoda stigla u Hrvatsku i sada to treba izdržati", izjavila je književnica.

"Kad je Papa prije nekoliko godina posjetio Rijeku, bio je daleko od moje kuće. Otprilike sto metara. Do mene je došla ta informacija pa sam uzela godišnji odmor 15 dana prije nego je 'to' došlo blizu", ispričala nam je Vedrana kako je izgledao njen najbliži "susret" s Papom.

O poglavaru Crkve nema pretjerano dobro mišljenje i smatra da bi on trebao pred sudom odgovarati za sve što je Crkva učinila u prošlosti.

"Mislim da je Papa na čelu zločinačke organizacije i da bi zbog svih zločina koje je katolička Crkva u svojoj prošlosti učinila, a pritom ne mislim samo na seksualne zločine, nego i na financijske, trebao otići u Haag da mu se sudi. Sada je tamo Mladić, a svakako mislim da bi trebao biti i on", komentirala je Vedrana koja ipak ne izjednačava težinu Mladićevih zločina sa Crkvom pa kaže: "Mislim da bi Mladić u odnosu na Papu trebao dobiti malo bolji smještaj i uvjete", zaključila je Vedrana Rudan.

(Index.hr/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook