ODBJEGLI CEPELIN 'JEZDI' BIVŠOM JUGOSLAVIJOM

Cepelin iz Austrije nije pao kod Banjaluke, nego je nastavio kretanje prema Crnoj Gori

Arhiva08.05.11, 11:57h

Prazan cepelin koji je sinoć iz Austrije ušao u hrvatski vazdušni prostor i nekontrolisano nastavio letjeti u smjeru jugoistoka nije, kako se pretpostavljalo, pao na banjalučkom području, već je nastavio kretanje

Cepelin

U Civilnoj zaštiti RS-a imaju podatke da je cepelin iz vazdušnog prostora Republike Srpske i BiH nastavio dalje kretanje prema Crnoj Gori.

Načelnik Odjeljenja za obuku, međunarodnu saradnju i informisanje u Upravi civilne zaštite Dragan Štark nema tačne informacije gdje se sada nalazi cepelin koji je tokom protekle noći napustio zračni prostor Srbije i nastavio dalje kretanje prema Crnoj Gori.

Nije poznato ni da li se u Crnoj Gori srušio.

Podsjećamo, Državna uprava za zaštitu i spašavanje je primila u subotu u 18.40 sati informaciju od OC HRZ-a da je iz Republike Austrije u hrvatski vazdušni prostor ušao cepelin (10x40 metara) te da se nekontrolisano kreće na visini od oko 14.000 metara, brzinom od oko 37 kilometara, u smjeru jugoistoka. Oko 20.30 sati cepelin je napustio hrvatski vazdušni prostor i ušao u područje Bosne i Hercegovine.

Hrvatski Državni centar 112 je više puta kontaktirao Kontrolu zračne plovidbe u Zagrebu i OC HRZ-a te je utvrđeno da je posljednja lokacija cepelina bila u 20.18 sati, oko 20 kilometara južno od Okučana.

(FENA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook