SARAJEVO/ ZBOG IZNUDE PODIGNUTA

Optužnica protiv Senada Kobilića, Klausa Mekića, Nedima Ćehaje i Mirze Hatića

Arhiva08.02.11, 14:12h

Kantonalno tužiteljstvo Sarajevo podiglo je optužnicu protiv Senada Kobilića, Klausa Mekića, Nedima Ćehaje i Mirze Hatića, koji se terete za krivično djelo iznude, djelujući u sastavu grupe ljudi, a Hatić i u sticaju s krivičnim djelom protupravno lišenje slobode, dok se Ćehaja tereti i za nedozvoljeno držanje oružja po Zakonu o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije (ZONDINOM)

Sprovođenje  Senada Kobilića,  Nermina Ćehaje i Klausa Mekića u zatvor/ Foto: DEPO PORTALOptuženi se terete da su zajedno, djelujujući u sastavu grupe, u januaru u Sarajevu protupravno lišili slobode Rajka Bogdanovića, suvlasnika firme "Art zone" iz Sarajeva, te od njega radi sticanja protupravne imovinske koristi iznudili 5.000 KM.

Optuženi se nalaze u pritvoru po rješenju Općinskog suda Sarajevo, dok je ročište za izjašnjenje o krivici optuženih zakazano za 25. februar u Općinskom sudu Sarajevo, saopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva.

Sprovođenje  Senada Kobilića,  Nermina Ćehaje i Klausa Mekića u zatvor/ Foto: DEPO PORTAL

Podsjećamo, pripadnici FMUP-a 1. decembra 2010. oko 13 sati su hapsili Senada Kobilića i Nermina Ćehaju zbog sumnje da su se bavili reketarenjem. Federalci su Kobilića i Ćehaju uhapsili u sarajevskom klubu Cinemas (nekadašnjoj Slogi), koji se nalazi preko puta zgrade FMUP-a u Sarajevu, u trenutku kada su preuzeli novac od oštećenog.

VEZANI TEKSTOVI:

SENAD KOBILIĆ UHVAĆEN U REKETARENJU SLOGE?

SENAD KOBILIĆ REKETARIO ORGANIZATORE KONCERTA TONYJA CETINSKOG

KSKLUZIVNI FOTO DOKUMENT - SPROVOĐENJE SENADA KOBILIĆA, NERMINA ĆEHAJE I KLAUSA MEKIĆA U ZATVOR

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook