Dubai čokolada zaludila je mnoge širom svijeta pa i u Bosni i Hercegovini. Sada je jedna sarajevska ćevabdžininca napravila Dubai pljeskavicu.
Naime, kako su naveli napravili su punjenje od pesto sosa, kajmaka i prženog luka.
Zatim su sve stavili u smjesu za pljeskavicu, i potom je ispekli na roštilju.
Dubai čokolada
Poznati bh. slastičar Damir Rožajac ranije je za N1 je govorio o pravljenju Dubai čokolade.
- Fokus ide na tamnu čokoladu i da u strukturi bude dosta kakaaa, alkalizirani kakao koji ima dosta kakao masti i onda ne mogu pogriješiti. Neki osnovnu recept je 400 grama te čokolade, 30 grama maslaca, 150 grama kadaifa i 200 grama kreme od pistacija - objasnio je ranije Rožajac.
(DEPO PORTAL/mm)
PODIJELI NA
Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook