Teške tjelesne povrede

Uhapšen bh. učesnik emisije Život na vagi: Osumnjičen da je pretukao sugrađanina

Hronika28.10.24, 16:30h

Uhapšen bh. učesnik emisije Život na vagi: Osumnjičen da je pretukao sugrađanina
Uhapšen je na osnovu potjernice koja je raspisana za njim, a za isto krivično djelo, policija traga za Belminom Pašalićem, koji je trenutno u bjekstvu

 

 

Esmir Silajdžija (49) iz Zenice, u javnosti poznat kao učesnik emisije Život na vagi koja se emituje na RTL, uhapšen je na graničnom prelazu Orašje između BiH i Hrvatske, pod sumnjom da je pretukao svog sugrađanina Saudina Ahmetspahića i da mu je nanio teške tjelesne povrede, pišu Nezavisne.

 

Silajdžija je uhapšen na osnovu potjernice koja je raspisana za njim, a za isto krivično djelo, policija traga za Belminom Pašalićem, koji je trenutno u bjekstvu.

 

- Na GP Orašje po raspisanoj potrazi lišeno je slobode lice inicijala S.E., rođen 1975. godine, iz Zenice koji se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela teže tjelesne povrede nad A.S. Lice je lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije gdje je ispitan, a potom predat u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDk). Za licem B.P. još uvijek traje potraga - rekao je Samir Valentić, portparol Ministarstva poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) za portal 072info.

 

Valentić je rekao da je protiv Silajdžije i Pašalića podnesen izvještaj Tužilaštvu ZDK i to 25. oktobra, i da je za obojicom tada raspisana potraga. 

 

Podsjetimo, kako je 072info 23. oktobra, zenička policija istražuje sve okolnosti tuče koja se prošle sedmice dogodila ispred nargila bara i autopraonice H-M, koja se nalazi na putu prema Lukovom polju, u kojoj je teške povrede zadobio Saudin Ahmetspahić, inače Pašalićev prijatelj.

 

(Nezavisne.com/DEPO PORTAL/au/Foto: Screenshot)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook