Mogući propusti

Skupština Kantona Sarajevo naredila nadzor nad radom Uprave policije u slučaju ubistva Ammara Kapidžića

Hronika28.10.24, 15:12h

Skupština Kantona Sarajevo naredila nadzor nad radom Uprave policije u slučaju ubistva Ammara Kapidžića
Provest će se skupštinski nadzor nad radom Uprave policije MUP-a KS o eventualnim propustima u slučaju ubistva koje se desilo 8. juna 2019.

 

Na današnjem nastavku 16. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, zastupnici su imali pred sobom i informaciju Komisije za sigurnost SKS u vezi predmeta "Ammar Kapidžić".

 

Po podnesku opunomoćenice porodice ubijenog Ammara Kapidžića, upućenog Skupštini KS, skupština je donijela zaključak kojim je zadužila Komisiju za sigurnost SKS, da, u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima KS, provede skupštinski nadzor nad radom Uprave policije MUP-a KS o eventualnim propustima u slučaju ubistva Ammara Kapidžića koje se desilo 8. juna 2019. godine, prema navodima opunomoćenice porodice ubijenog.

 

Skupština Kantona Sarajevo utvrdila je danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskim taksama.

 

- Danas je na Skupštini usvojen još jedan važan dokument koji sam pripremio, a to je Nacrt zakona o sudskim taksama, koji će omogućiti elektronsko plaćanje taksi, čime digitalizujemo upravu i povećavamo efikasnost. Građani će moći plaćati sudske takse online, što će dodatno olakšati proces. Ovim zakonom planiramo osloboditi novonastale privredne subjekte od plaćanja sudske takse prilikom osnivanja i registracije, što će dodatno podstaknuti poslovnu aktivnost. Također, planiramo uspostaviti registar naplate taksi, što će nam pomoći da bolje kontrolišemo naplativost. Hvala još jednom Vladi KS i zastupnicima Skupštine KS jer prepoznaju moje napore, kao i napore Ministarstva finansija, za unapređenje procesa u budućnost - poručio je ministar finansija KS Afan Kalamujić.

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook