Osumnjičeni za terorizam

Jedan od uhapšenih u Bosanskoj Krupi radio je na sistemu veze u policijskoj stanici, evo o kome se radi

Hronika28.10.24, 14:50h

Jedan od uhapšenih u Bosanskoj Krupi radio je na sistemu veze u policijskoj stanici, evo o kome se radi
- Osumnjičeni su pod istragom i dovode se u izravnu vezu sa maloljetnim počiniteljem terorističkog akta, kao i procesom njegove indoktrinacije - saopćeno je iz Tužilaštva BiH

 

 

U sklopu akcije povezane s terorističkim napadom u Bosanskoj Krupi uhapšeni su Hakija Kanurić, Hidajet Mušić, Hajrudin Šabić, Dževdet Mujović, Muharem Bajrić i Rijad Nahić, piše Avaz.

 

Oni će danas biti predati Tužilaštvu BiH.

 

- Osumnjičeni su pod istragom i dovode se u izravnu vezu sa maloljetnim počiniteljem terorističkog akta, kao i procesom njegove indoktrinacije u okviru djelovanja vaninstitucionalnih vjerskih udruženja u okviru kojih se kretao i osumnjičeni izvršitelj - saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.

 

Hajrudin Šabić dugogodišnji je uposlenik policijske stanice Bosanska Krupa, gdje je maloljetnik ubio policajca Ozrena Marana, a ranio njegovog kolegu Avdu Hasanovića, potvrđeno je za Avaz od izvora bliskog istrazi.

 

Šabić nije bio policijski službenik već je kao državni službenik radio na sistemu veze.

 

Šabić je završio Islamsku pedagošku akademiju, zajedno je s ostalima je dio "Škole Kur'ana" u Bosanskoj Krupi, a neki od njih su bili predavači.

 

(Avaz.ba/DEPO PORTAL/au/Foto: Facebook)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook