Ivana Marić o nasilju u Prvoj bošnjačkoj gimnaziji

Tik Tok izazov?! Onda se čudimo što djeca pucaju na svoje vršnjake i, zavedeni radikalnim ideologijama, postaju ubojice!

Hronika26.10.24, 21:25h

Tik Tok izazov?! Onda se čudimo što djeca pucaju na svoje vršnjake i, zavedeni radikalnim ideologijama, postaju ubojice!
Ivana Marić komentarisala je na svom Facebook profilu nedavni slučaj u Prvoj bošnjačkoj gimnazji u Sarajevu, kada su četiri dječaka bila izložena fizičkom nasilju od strane njihovih vršnjaka, te se osvrnula na reakciju škole i (pojedinih) roditelja koji su događaj pomirljivo okarakterisali kao "Tik Tok izazov"

 

 

"Četiri dječaka su fizički maltretirana u Bošnjačkoj gimnaziji u Sarajevu. Dvoje roditelja je podnijelo prijavu, a dvoje je reklo da ne žele podnijeti prijavu jer je to bio "TikTok izazov", u kojem su njihova djeca svojevoljno učestvovala. Kao glavni sudionik se pominje direktoricin sin."


Toliko toga je pogrešno u ovoj vijesti. 


- Škola koja odmah ne sankcionira djecu koja fizički maltretiraju druge učenike.


- Roditelji djece koja maltretiraju drugu djecu koji su očito zakazali u odgoju.


- Roditelji čija djeca su maltretirana ali ne žele podnijeti prijavu, jer im je ok da im dijete neko maltretira, jer je Tik-tok to rekao.


- Drugi roditelji koji neće ništa poduzeti, nadajući se da njihovo dijete neće biti naredna žrtva.


- Nastavnici koji su morali primijetiti nasilno ponašanje pojedinih učenika, a to nisu prijavili.


- Nastavnici koji neće tražiti smjenu direktorice.


- Roditelji koji neće tražiti smjenu direktorice.


- Politička stranka koja je imenovala direktoricu, ako je ostave na tom mjestu i nakon što se dokaže umiješanost njenog djeteta. Da se ne pretvaramo da politika nema utjecaj na to.


- Svi ostali kojima je važnije da se njihov nacionalni lider nagovori nacionalnom lideru druga dva naroda, nego da se bave konkretnim problemima.


- To što mediji uopće nisu spomenuli da li je direktoricin sin žrtva ili nasilnik, jer se to kod nas podrazumijeva.

 
I onda se čudimo što djeca imaju pristup oružju pa pucaju na svoje vršnjake i što maloljetnici, zavedeni radikalnim ideologijama, postaju ubojice - zaključila je Marić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook