P(R)OZVALI PREMIJERA UKA I MINISTRA BOŠNJAKA

Ogorčeni i promrzli stanari u Vogošći: 'I mi smo građani KS... Ove sezone još nismo imali tople radijatore!'

Hronika26.10.24, 09:03h

Ogorčeni i promrzli stanari u Vogošći: 'I mi smo građani KS... Ove sezone još nismo imali tople radijatore!'
Šokirani smo takvim odnosom kantonalnih vlasti prema nama i ne možemo ne osjetiti gorčinu kada pomislimo šta bi sve bilo poduzeto da samo jedna zgrada u užem gradskom području ostane bez grijanja - ističe se u saopćenju

 

 

 

Sinoć je u Vogošći održan sastanak predstavnika stanara tri ulice koje koriste centralno grijanje koje bi trebalo da isporučuje preduzeće „BAGS-energotehnika“. Predstavnici Ulice Braće Kršo upoznali su predstavnike uluca Skendera Kulenovića i Tome Mendeša sa do sada poduzetim aktivnostima. 


Kako se navodi u saopćenju, tokom sastanka stanovnike Vogošće je zatekla vijest da je Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo dodijelilo preduzeću „BAGS-energotehnika“ 100.000 KM za grijanje hladnih vogošćanskih stanova, škola, poslovnih objekata i institucija.


- Iako smo bili optimistični da će u Vladi Kantona biti sluha za građane Vogošće koji ove sezone još nisu imali tople radijatore i da će subvencionirati nabavku mazuta u preduzeću čiji je Vlada većinski vlasnik, ipak smo se na kraju osjetili prezreni od strane Vlade koja bi sve stanovnike Kantona trebala gledati jednakim očima. 
Vlada KS i ministar Bojan Bošnjak su stanovnicima Vogošće upravo udijelili 5 dana grijanja! 
Šokirani smo takvim odnosom kantonalnih vlasti prema nama i ne možemo ne osjetiti gorčinu kada pomislimo šta bi sve bilo poduzeto da samo jedna zgrada u užem gradskom području ostane bez grijanja - ističe se u saopćenju.

 

vogosca-stanari-grijanje-2


U daljem tekstu se kaže da "izrevoltirani i poniženi stanovnici Vogošće zahtijevaju" sljedeće:


1. Da premijer Vlade Kantona Sarajevo Nihad Uk i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Bojan Bošnjak hitno prime na sastanak, najkasnije do srijede, predstavnike stanara koji koriste centralno grijanje u Općini Vogošća, skupa sa načelnnikom Općine Migdadom Hasanovićem.


2. Ukoliko do srijede ne dođe do ovog sastanka, stanovnici Vogošće koji plaćaju uredno grijanje tokom cijele godine ili po potrošnji, zatražit će savjet advokata i ispitati mogućnost postojanja krivične odgovornosti ministra Bojana Bošnjaka, direktora preduzeća „BAGS-energotehnika“ Enisa Džihainća i nadzornog odbora ovog preduzeća.

 

U potpisu: Ogorčeni i promrzli stanovnici Vogošće, korisnici centralnog grijanja.

 


(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook