prošlo je 30 godina

Kako nas je napustio 'dečak iz vode': Koncert EKV Tribute sa Žikom Todorovićem u sarajevskom klubu Sloga

DEPO CLUBBING25.10.24, 18:03h

Kako nas je napustio 'dečak iz vode': Koncert EKV Tribute sa Žikom Todorovićem u sarajevskom klubu Sloga
Na repertoaru "Dece iz vode" su najveći hitovi i najbolje pjesme sa svih albuma EKV-a, a Žika će sa njima odsvirati dobar dio koncerta. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet kao najbolji i najvjerniji originalu EKV tribute koji je postojao

 

 


Milan Mladenović rok muzičar, pjesnik i umjetnik koji je svoje pjesme stvarao u grupama Ekatarina Velika, Šarlo Akrobata, Limunovo drvo i Angels breath preminuo je 5.11.1994. u Beogradu. Ove jeseni biće tačno 30 godina od tada, a sjećanje na njegov lik i djelo i dalje čuva udruženje "Deca iz vode" putem javnih manifestacija, koncerata, medija i društvenih mreža i na druge načine. 


Serijom koncerata po cijelom ex-yu prostoru evociraće uspomene starijim generacijama a novim dočarati kako je bilo nekad kad je Milan sa EKV-om svirao i pjevao pjesme koje se već sada smatraju velikom kulturnom baštinom i muzičkom rok lektirom ovih prostora.


Zanimljivo je da je Milan Mladenović jedan deo svog djetinjstva proveo u Sarajevu i da je za života često tu dolazio i svirao i čak posvetio jednu pjesmu tom gradu. Tu pjesmu kao i mnoge druge izvodiće "Deca iz vode" (EKV tribute band project) u klubu Sloga 22. novembra. Specijalni gost koncerta biće Srđan Žika Todorović, poznati glumac i nekadašnji bubnjar EKV-a od 1987 do 1990 godine.

 

deca-iz-vode-tribute-ekv2


Žika je sa Milanom, Magi i Bojanom snimio dva studijska albuma “Ljubav” i “Par godina za nas”, a pesme Zemlja, Krug, Srce, Ljubav, Par godina za nas, Pored mene, Ljubav, 7 dana, sigurno su dominirale top listama i taj period se smatra najuspješnijim periodom u radu Ekatarine Velike. Prije toga je svirao u Disciplini Kičme, a muzičku karijeru je počeo u nekoliko beogradskih novotalasnih grupa. Sa EKV-om je stekao punu afirmaciju i veliku popularnost, a nakon toga i povremene saradnje sa nekoliko grupa -  Partibrejkers, Električni Orgazam, Kazna za uši, Žika se posvećuje isključivo glumi i iza njega su brojne uspješne uloge u poznatim filmovima i serijama. Nakon pauze od 35 godina, svi zaljubljenici u pjesme EKV-a moći će da ga vide, čuju i pozdrave uživo u Sarajevu!


Na repertoaru "Dece iz vode" su najveći hitovi i najbolje pjesme sa svih albuma EKV-a, a Žika će sa njima odsvirati dobar dio koncerta. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet kao najbolji i najvjerniji originalu EKV tribute koji je postojao, a u tome im pomažu i nekoliko bivših članova EKV-a ( Žika, Tanja, Raka, Bole) sa kojima sarađuju i koji su im često gosti na koncertima. 


"Deca iz vode" je jedini tribute band i projekat sa kojim je Žika pristao da svira jer ga je po njegovim rečima pojavom, duhom i energijom podsjetio na pravi EKV. "Deca iz vode" poručuju da su koncerti sa Žikom  emotivni, nostalgični i energični, a atmosfera u publici po pravilu euforična, dok Žika poziva sve da se sjetimo starih i dobrih vremena i zajedno uživamo u pjesmama EKV-a!

 

zika-todorovic-trubute-ekv


"Deca iz vode" su već bili prošle godine u Sarajevu, gdje su sa Tanjom Jovićević izvodili pjesme EKV-a u prepunoj Slogi i nema sumnje da će ovaj skoro trosatni koncert biti nova prilika za sve ljubitelje EKV-a da uživaju u pjesmama koje traju već preko tri decenije i dalje se rado slušaju i izvode.


Karte su u pretprodaji od srijede, 30. oktobra, po cijeni od 20KM na prodajnim mjestima SARAJEVO DISK MUSIC SHOP, Biletarnicma Plato Skenderija i BKC, kao i na  kupikartu.ba. do 17. novembra. Nakon toga će biti 25 KM, a ako ostane, na ulazu prije koncerta 30KM. 


Skoro svi dosadašnji koncerti "Dece iz vode" sa Žikom 2023. i 2024. su bili rasprodati nekad i prije dana održavanja pa je preporuka da vaše karte nabavite na vrijeme.


U klubu Sloga 22. novembra čekaju vas "Deca iz vode" i Žika - Sarajevo EKV Ljubav.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook