Stiže zima

Pripremite se, završava se ljetno računanje vremena: Kada vraćamo sat unazad?

Hronika25.10.24, 10:00h

Pripremite se, završava se ljetno računanje vremena: Kada vraćamo sat unazad?
Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve poslodavce da prepoznaju svoju odgovornost za sigurnost radnika i prilagode uvjete rada s ciljem unapređenja radnog ambijenta i zaštite zdravlja zaposlenih

 

 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je obavjestilo da će se, u skladu sa Zakonom o računanju vremena, ljetno računanje vremena završiti posljednje nedjelje u oktobru, 27. oktobra ove godine. Na taj dan, pomjeranjem za jedan sat unazad, vrijeme u 3 sata 00 min 00 sec računat će se kao 2 sata 00 min 00 sec.

 

S obzirom na predstojeće promjene u dnevnom svjetlu i uvjetima rada, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je pozvalo poslodavce da obezbijede sigurnost radnika u svim radnim okruženjima, kako na otvorenom, tako i u zatvorenim prostorima.

 

- Posebno naglašavamo važnost dodatne pažnje prema osvjetljenju i sigurnosnim mjerama u zatvorenim prostorima, te zaštite radnika od hladnoće i drugih potencijalnih rizika tokom rada na otvorenom - navode iz tog ministarstva.

 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve poslodavce da prepoznaju svoju odgovornost za sigurnost radnika i prilagode uvjete rada s ciljem unapređenja radnog ambijenta i zaštite zdravlja zaposlenih.

 

(FENA/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook