napadač je pod kontrolom

Novi detalji: Učenik prvog razreda pucao na učenika trećeg razreda ispred 'metalske škole' u Sarajevu

Hronika24.10.24, 13:55h

Novi detalji: Učenik prvog razreda pucao na učenika trećeg razreda ispred 'metalske škole' u Sarajevu
“Maloljetnik će pod policijskom kontrolom biti 24 sata, a nakon kriminalističke obrade postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim koracima”, rekla je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS

 

 

Direktor Srednje mašinske-tehničke škole Faruk Čupović prokomentarisao je današnju pucnjavu ispred Srednje škole metalskih zanimanja, a u kojoj je akter bio učenik njegove škole.


- Po saznanjima i izjavama drugih učenika radi se o učeniku prvog razreda Srednje mašinske škole. Obavještena je hitna pomoć i policija. Mi smo poduzeli mjere u skladu s našim nadležnostima da pružimo podršku. Prema našim saznanjima ostali učenici su dobro - rekao je Čupović.


Kako izvještava Avaz, učenik koji je pucao je pod kontrolom policije, a povrijeđena osoba ima lakše tjelesne povrede.

 

“Nismo još utvrdili identitet, ali ako je riječ o učeniku na kojeg se sumnja, mi zaista među učenicima nemamo dosad neprihvatljivih ponašanja od 2. septembra do danas budući da je riječ o učeniku prvog razreda", dodaje direktor Čupović za N1.


Inače, kantonalni tužilac nije izlazio na mjesto pucnjave jer su u pitanju lakše tjelesne povrede, ali je obaviješten o slučaju.
 

“Maloljetnik će pod policijskom kontrolom biti 24 sata, a nakon kriminalističke obrade postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim koracima”, rekla je za N1 Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.


Pucnjava se desila jutros u 8:00 sati ispred škole o čemu je obaviještena PU Centar koja je odmah izašla na teren.

 

(DEPO PORTAL/Avaz/N1/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook