VIDEO/ spasilac Mike 'Newmie' Newman

Preminuo je glumac Michael Newman, najpoznatiji po seriji 'Baywatch'

Showbizz22.10.24, 20:20h

Preminuo je glumac Michael Newman, najpoznatiji po  seriji 'Baywatch'
Bio je jedini član glumačke postave koji je bio pravi spasilac, a pojavio se u 150 epizoda serije (najviše od svih osim glumaca, izuzev Davida Hasselhoffa) koja se prikazivala od 1989. do 2001. godine

 

 

Michael Newman, zvijezda serija Spasilačka služba, preminuo je u 68. godini, javlja magazin People.

 

Vijest o smrti potvrdio je Newmanov bliski prijatelj Matt Felker. Otkrio je da je glumac preminuo “zbog srčanih komplikacija” u nedjelju navečer, 20. oktobra, okružen porodicom i prijateljima.

 

- Vidio sam ga dok je još bio pri svijesti. Rekao mi je, onako u svom stilu: ‘Došao si na vrijeme' - dodao je Felker, koji je režirao dokumentarnu seriju za streaming platformu Hulu "After Baywatch: Moment in the Sun".

 

Newmanu je, inače, prije 18 godina dijagnosticirana Parkinsonova bolest, piše Index.hr.

 

Newman, rođen u Los Angelesu, stekao je slavu 1990-ih kao spasilac Mike 'Newmie' Newman u Spasilačkoj službi te je bio jedini član glumačke postave koji je bio pravi spasilac. Pojavio se u 150 epizoda serije (najviše od svih osim glumaca, izuzev Davida Hasselhoffa) koja se prikazivala od 1989. do 2001. godine.

 

Newman je bio i vatrogasac te je radio u vatrogasnoj postaji i dok je snimao seriju. Nakon završetka serije, nastavio je raditi kao vatrogasac sve do penzije. Ukupno je kao vatrogasac radio 25 godina.

 

 

(Index.hr/DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook