Hamas šuti

Izrael tvrdi: Ubijen vođa Hamasa Yahya Sinwar, glavni arhitekta napada koji je pokrenuo rat u Gazi

Hronika17.10.24, 19:25h

Izrael tvrdi: Ubijen vođa Hamasa Yahya Sinwar, glavni arhitekta napada koji je pokrenuo rat u Gazi
Izraelska vojska saopćila je da je Sinwar možda pogođen u operaciji u Pojasu Gaze za koju je navela da je imala za cilj tri borca

 

 

Članovi izraelskog sigurnosnog kabineta obaviješteni su da je vođa Hamasa Yahya Sinwar, glavni arhitekta razornog napada 7. oktobra 2023. koji je pokrenuo rat u Gazi, vrlo vjerovatno ubijen, saopćila su dvojica zvaničnika upoznata s tim pitanjem u četvrtak.

 

Dva izraelska emitera programa, KAN i N12 News također su citirali izraelske zvaničnike koji su saopćili da je Sinwar ubijen. Izraelska vojska saopćila je da je Sinwar možda pogođen u operaciji u Pojasu Gaze za koju je navela da je imala za cilj tri borca.

 

Izrael je ubio nekoliko zapovjednika Hamasa u Gazi, kao i visoke ličnosti Hezbollaha u Libanu, uključujući njegovog veteranskog vođu Hassana Nasrallaha, zadajući teške udarce svojim najvećem neprijatelju.

 

Hamas nije komentirao sudbinu Sinwara, koji je nedavno uzdignut u glavnog vođu palestinske grupe nakon što je vodio njene operacije u Gazi, prenosi Reuters.

 

(FENA/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook