Riječ je o prevari

GRAS upozorava na lažne internet informacije: Ne prodajemo godišnje karte po cijeni od 4 KM!

Hronika15.10.24, 11:03h

GRAS upozorava na lažne internet informacije: Ne prodajemo godišnje karte po cijeni od 4 KM!
Pozivaju građane na oprez i da ne podliježu ovakvim i sličnim prevarama koje su veoma često prisutne na društvenim mrežama

 

 

Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS obavještavaju javnost da putem društvene mreže facebook kruži potpuno netačna informacija po pitanju prodaje GRAS-ovih godišnjih karata za prevoz po cijeni od 4 KM.

 

Naime, na facebook stranici "Kartica javnog prevoza Sarajevo“ objavljen je status, odnosno informacija da "kompanija GRAS uvodi novu transportnu karticu za modernizirani sistem plaćanja s godišnjom pretplatom po specijalnoj cijeni od samo 4 KM", te se tom objavom potiče javnost da istu kupe i koriste u vozilima javnog prevoza.

 

Također, ta stranica objavila je i izgled smart godišnje kartice sa logom preduzeća KJKP GRAS.

 

- U potpunosti odbacujemo navedenu objavu kao neistinitu za koju će kao i za zloupotrebu službenih podataka biti podnijeta krivična prijava nadležnim organima – navode iz GRAS-a.

 

Pozivaju građane na oprez i da ne podliježu ovakvim i sličnim prevarama koje su veoma često prisutne na društvenim mrežama.

 

Sve informacije vezano za javni gradski prevoz mogu se potražiti na zvaničnoj WEB stranici preduzeća GRAS (www.gras.ba), putem maila: [email protected], na broj telefona 033/293-138 te prodajnim mjestima GRAS-a.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook