4. kolo Lige nacija A

Sve spremno za početak meča protiv Mađarske: Koga je Barbarez odabrao u prvih 11, nema Huseinbašića i Bašića

Sport14.10.24, 20:09h

Sve spremno za početak meča protiv Mađarske: Koga je Barbarez odabrao u prvih 11, nema Huseinbašića i Bašića
Bosna i Hercegovina ne može računati na Ernedina Demirovića i Adriana Leona Barišića, umjesto kojih će igrati Esmir Bajraktarević i Ermin Bičakčić

 

 

 

Sve je spremno za početak utakmice 4. kola Lige nacija A između Bosne i Hercegovine i Mađarske večeras na Stadionu "Bilino polje" u Zenici, koja bi mogla biti ključna u borbi za treće mjesto u Grupi 3 te plasman u baraž za ostanak u Ligi nacija A.


Selektori oba tima, Sergej Barbarez i Marco Roosi, odredili su početne sastave. Bosna i Hercegovina ne može računati na Ernedina Demirovića i Adriana Leona Barišića, umjesto kojih će igrati Esmir Bajraktarević i Ermin Bičakčić. 


U odnosu na meč s Njemačkom, u kojem je bh. tim poražen s 1:2, Barabarez je iz početne postave izostavio i Denisa Huseinbašića i Ivana Bašića. Umjesto njih nastupit Benjamin Tahirović i Haris Hajradinović. Prvi susret, prošlog mjeseca u Mađarskoj, okončan je bez golova 0:0.


Početni sastav bh.tima: Vasilj, Bičakčić, Gazibegović, Kolašinac, Katić, Gigović, Hajradinović, Burnić, Tahirović, Bajraktarević i Džeko.


U sastavu tima Madžarske su: Dibusz, Fiola, Orban, Botka, Bolla, Nikitscher, Schafer, Nagy, Soboszlai, Sallai i Varga.  


Utakmicu sudi Englez Anthony Taylor, sa pomoćnicima Adamom Nunnom i Nickom Greenhalghom također iz Engleske.


Tabela
Grupa 3:
Njemačka 7
Nizozemska 5
Mađarska 2
BiH 1

 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook