određen mu pritvor

Oglasio se i MUP ZDK nakon hapšenja Adisa Cigure: '1. oktobra prijavljeno je nasilje, odmah smo otišli na lice mjesta...'

Hronika13.10.24, 11:50h

Oglasio se i MUP ZDK nakon hapšenja Adisa Cigure: '1. oktobra prijavljeno je nasilje, odmah smo otišli na lice mjesta...'
Adis Cigura se trenutno nalazi u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, a zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Nasilje u porodici"

 

 


Nakon što se u medijima pojavio videosnimak na kojem je prikazano kako muzičar Adis Cigura udara svoju suprugu šakama i nogama, pjevačicu Aldinu Bajić, digla se ogromna bura, ali i osuda ovakvog stravičnog čina nasilja nad jednom ženom.


Kako je za portal Avaza kazao portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Samir Valentić, Adis Cigura je uhapšen.


- Prvog oktobra Policijskoj stanici Centar prijavljeno je nasilje u porodici od strane C. A. nad B. A.. Osumnjičeni C. A. je lišen slobode. Policijski službenici su odmah došli na lice mjesta, osumnjičenog lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje. Nad istim je provedena kriminalistička obrada nakon čega je predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje. Prijedlog je od strane sudije za predmetni postupak Općinskog suda u Zenici istom određena mjera pritvora u trajanju od 30 dana – kazao je Valentić za Avaz.


Adis Cigura se trenutno nalazi u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, a zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Nasilje u porodici".


Podsjetimo, vijest o premlaćivanju pjevačice pojavila se jučer u medijima, nakon čega se i ona oglasila kazavši da do nasilja nije došlo zbog prevare, te da je njen partner bio jako ljubomoran.


Tačan motiv bit će poznat kada policija i tužilaštvo sprovedu sve istražne radnje.  

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook