FOTO/ od Skenderije do Sebilja

Sarajke se borile za fotku više: Pjevač u šetnji Sarajevom, svi su htjeli sliku sa Peđom Jovanovićem

Showbizz13.10.24, 11:39h

Peđa je sa prijateljima i saradnicima uživao u sunčanom vremenu, a brojne Sarajlije, posebno Sarajke željele su slike za uspomenu... Miljenik sarajevske publike neke od njih je iznenadio i kartama za koncert

 

 


Ostalo je još 20 dana do koncerta Peđe Jovanovića u sarajevskoj Skenderiji, a da uživa veliku popularnost kod publike svih generacija pjevač se uvjerio prilikom šetnje glavnim gradom Bosne i Hercegovine. 


Peđa je sa prijateljima i saradnicima uživao u sunčanom vremenu, a brojne Sarajlije, posebno Sarajke željele su slike za uspomenu sa Jovanovićem. Miljenik sarajevske publike neke od njih je iznenadio i kartama za koncert. Šetnja od Skenderije do Sebilja je trajala mnogo duže od predviđenog zbog stalnog fotografisanja. 


- U Sarajevu se stvarno prelijepo osjećam. Ovdje me uvijek sjajno dočekaju moji prijatelji sa kojima se lijepo družim, a i klopa je odlična. Sarajevo me uvijek podsjeti na to da je moja sestra studirala ovdje, davne ’89 i ’90 godine. Ja sam odrastao na Nadrealistima, obožavao sam da ih gledam. Slušao sam “Bijelo dugme”, Zdravka Čolića, “Indexe”, Kemala Montena. Sarajevo je imalo najjaču muzičku scenu u bivšoj Jugoslaviji. Posebno mi je drago što sam posjetio Spomen- park Mirzi Delibašiću i Davorinu Popoviću, i uslikao se ispred kultnog FIS-a - kaže  Peđa Jovanović


Sve je manje karata za koncert Peđe Jovanovića u sarajevskoj Skenderiji kojim popularni pjevač započinje regionalnu turneju, a na kojem će pjevati u pratnji Big Concert Orchestra. Potvrda njegove velike popularnosti širom regiona je i već rasprodat beogradski Sava Centar. 


Naime, karte za koncert u Plavoj dvorani Sava Centra, koji je najavljen za 22. novembar, su rasprodate, a drugi termin je zakazan za 29. novembar.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Damir Hodžić)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook