U stanju šoka

Novi detalji o stravičnoj nesreći kod Visokog: Evo šta je preživjeli mladić izjavio u bolnici

Hronika11.10.24, 10:34h

Novi detalji o stravičnoj nesreći kod Visokog: Evo šta je preživjeli mladić izjavio u bolnici
Po naredbi policijskog komesara Uprave policije MUP-a ZDK odmah angažovani timovi Specijalne policijske jedinice, te je formirana uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije

 

 

Bosna i Hercegovina oplakuje izgubljenu mladost nakon što su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u 1.30 sati u mjestu Dobrinje kod Visokog poginuli mladić i tri djevojke, piše Oslobođenje.

 

Podsjetimo, smrtno su stradali Armin Puščulović (28) i Branka Dusper (21) iz Kiseljaka, Amina Kardaš (22) iz Visokog te Sarah Savić (20), također iz Visokog.

 

Oni su se nalazili u automobilu Mercedes kojim je upravljao Puščulović. U vozilu, koje je završilo u rijeci Bosni, bio je B. M. (22) iz Visokog, koji je jedini spasio živu glavu.

 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), navodeći incijale nastradalih, oglasli su se saopćenjem.

 

Kako su naveli, Operativni centar Uprave policije MUP-a ZDK je obaviješten od dežurnog službenika Policijske stanice (PS) Visoko da je u mjestu Buzić Mahala kod Visokog pronađen B. M., koji je imao vidne povrede i sa kojim je bilo teško ostvariti komunikaciju.

 

- Tokom noći, tačnije u 3.30 sati, iz Kantonalne bolnice Zenica je potvrđeno da je povrijeđeni zadobio teže povrede. Prilikom medicinske obrade povrijeđenog došlo se do podataka da se povrijeđeni, zajedno sa još tri osobe, kretao u vozilu regionalnim putem i da je u mjestu Dobrinje došlo do slijetanja vozila u rijeku Bosnu. Odmah nakon zaprimljenih informacija, na mjesto događaja su upućeni policajci koji su na lokaciji u mjestu Dobrinje uočili tragove koji su ukazivali na tragove slijetanja vozila, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

 

U saopćenju je navedeno da su po naredbi policijskog komesara Uprave policije MUP-a ZDK odmah angažovani timovi Specijalne policijske jedinice, te je formirana uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije koja je zajedno sa dežurnim kantonalnim tužiocem izašla na mjesto nesreće radi vršenja uviđajnih radnji.

 

- Nakon što je u koritu rijeke Bosne uočeno vozilo, pristupilo se izvlačenju automobila. Tom prilikom je potvrđeno da se u vozilu nalaze četiri tijela. Izvršen je uviđaj kojim je neposredno rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je jučer, u 18 sati, u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, izvršena obdukcija tijela smrtno stradalih, te je izvršena i identifikacija smrtno stradalih. Kako je potvrđeno, radi se o B. D., rođena 2003. godine, iz Kiseljaka, A. P., rođen 1996. godine, iz Kiseljaka, S. S., rođena 2004. godine, iz Visokog, i A.K. rođena 2002. godine, iz Visokog. Pripadnici Sektora kriminalističke policije nastavljaju sa poduzimanjem svih potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće, u skladu sa naredbama i uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZDK, zaključuje se u saopćenju MUP-a ZDK.

 

Grad Visoko će proglasiti Dan žalosti zbog velike tragedije, potvrdio je ranije gradonačelnik Visokog Mirza Ganić.

 

- Ovo je velika tragedija i ja kao gradonačelnik ću proglasiti Dan žalosti, do će vjerovatno biti dan kada će tragično stradalim u saobraćajnoj nesreći biti klanjana dženaza i obavljen ukop - izjavio je ranije Ganić. 

 

(Oslobodjenje.ba/DEPO PORTAL/au/Foto: Screenshot)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook