Akcija 'Fast'

Uhapšen muškarac u Vogošći: Pronađeno mu skoro pola kilograma spida

Hronika10.10.24, 10:05h

Uhapšen muškarac u Vogošći: Pronađeno mu skoro pola kilograma spida
U pretresima koji su izvršeni na području Vogošće pronađena su i oduzeta tri pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na drogu speed, ukupne mase od cca 440 grama, kao i drugi predmeti od interesa za istragu

 

 

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva KS, realizovali su akciju kodnog naziva "Fast" s ciljem dokumentovanja krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama. 

 

U pretresima koji su izvršeni na području Vogošće pronađena su i oduzeta tri pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na drogu speed, ukupne mase od cca 440 grama, kao i drugi predmeti od interesa za istragu. 

 

Uhapšen je A.L. (2000) iz Vogošće, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBIH). 

 

Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a KS, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook