VIDEO/ Nevjerovatna hrabrost

15-godišnji heroj iz Dusine kod Fojnice: Spasio očuha da ga vodena bujica ne odnese

Hronika09.10.24, 18:53h

15-godišnji heroj iz Dusine kod Fojnice: Spasio očuha da ga vodena bujica ne odnese
- Ja sam se nekako uhvatio za grane i uspio sam uhvatiti i očuha za ruku. Uspio sam ga nekako izvući iako je voda bila zaista jaka - naveo je

 

 

U malom selu Dusine kod Fojnice, 15-godišnji Jasmin Karalija pokazao je nevjerovatnu hrabrost i snagu dok su poplave nosile sve pred sobom.

 

Ova priča o mladom heroju zabilježena je kada je ekipa Hayat TV-a stigla na teren kako bi pružila pomoć ugroženim stanovnicima.

 

Dok su se u selu odvijali trenuci straha i panike, Jasmin je odlučio ne samo spasiti svoj život, već i život svog očuha. U trenutku kada su zajedno prelazili kroz nabujalu vodu, stvari su se okrenule naglavačke.

 

- Držali smo se za ruke kada smo prelazili preko vode, i onda nas je bujica ponijela - ispričao je hrabri Jasmin.

 

Uprkos snažnom toku, Jasmin nije odustajao.

 

- Ja sam se nekako uhvatio za grane i uspio sam uhvatiti i očuha za ruku. Uspio sam ga nekako izvući iako je voda bila zaista jaka - dodao je, dok su mu se oči sjajile od sjećanja na taj teški trenutak.

 

Ovaj 15-godišnjak nije samo preživio strašnu situaciju, već je i pokazao iznimnu prisutnost duha, hrabrost i odlučnost. Njegova priča inspirira, podsjećajući nas na snagu ljudske volje u trenucima katastrofe. U svijetu koji često zaboravlja na junake, Jasmin je svijetla tačka nade, simbol snage i ljubavi koja prevazilazi sve prepreke.

 

Dok se situacija u Dusinama polako stabilizira, Jasminova hrabrost ostat će zabilježena u srcima svih koji su čuli njegovu priču. U najtežim vremenima, baš kao što je on, često se pokaže da se prave vrijednosti nalaze u najmlađima.

 

 

(Hayat.ba/DEPO PORTAL/au/Foto: Screenshot)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook