Devet partija prešlo cenzus

SNSD i PDP imaju više od pola glasova za Skupštinu grada Banja Luka, SDS nije prošao cenzus

Hronika08.10.24, 16:15h

SNSD i PDP imaju više od pola glasova za Skupštinu grada Banja Luka, SDS nije prošao cenzus
U skupštinu ulaze i Socijalistička partija, Ujedinjena Srpska, Demokratski savez-DEMOS, Socijalistička partija Srpske - Goran Serlak, Narodni front - Jelena Trivić, Nezavisni pokret „Svojim putem“ Igor Radojičić i Za pravu i red - Lista Nebojše Vukanovića

 

 

Cenzus za ulazak u Skupštinu grada Banja Luka prešlo je ukupno devet političkih partija, a najveći broj glasova imaju Savez nezavisnih socijaldemokrata i Partija demokratskog progresa.

 

Po posljednjim podacima Centralne izborne komisije, na osnovu obrađenih 99,23 odsto biračkih mjesta, u Skupštinu grada Banja Luka ulaze još ove partije: Socijalistička partija, Ujedinjena Srpska, Demokratski savez-DEMOS, Socijalistička partija Srpske - Goran Serlak, Narodni front - Jelena Trivić, Nezavisni pokret „Svojim putem“ Igor Radojičić i Za pravu i red - Lista Nebojše Vukanovića.

 

SNSD i PDP imaju oko 53 odsto od ukupno prebrojanih glasova za Skupštinu grada, s tim što SNSD ima oko 12.000 više glasova.

 

Ispod cenzusa ostalo je 11 političkih subjekata, a između ostalih, to su SDS i DNS. Ovo je prvi put da SDS u Banjoj Luci ne prođe cenzus, odnosno da nema odbornika u Skupštini Banje Luke.

 

Kada su u pitanju nacionalne manjine, ponovo najviše glasova ima Saša Čudić i to ukupno 43,88 odsto glasova.

 

Gradonačelnik Banja Luke proglašen je još preksinoć. Draško Stanivuković je obnovio mandat.

 

(FENA/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook