Stanje na poplavljenim područjima

Tenzije na terenu: Svađa spasilaca oko pasa tragača, apel iz Konjica da se obustavi isporuka hrane

Hronika06.10.24, 16:18h

Tenzije na terenu: Svađa spasilaca oko pasa tragača, apel iz Konjica da se obustavi isporuka hrane
Iz Civilne zaštite Općine Konjic su apelirali na sve koji donose pomoć u poplavama pogođena područja na području Konjica - da obustave isporuku hrane

 

 

Sabahudin Spahović iz Federalne uprave CZ, koji je u programu N1 BiH iznio šokantne tvrdnje kazavši da "niko u Bosni i Hercegovini nema potražnog psa koji je istreniran, obučen i certificiran za traganje za mrtvim tijelima", napao je fizički Davorina Sekulića, fotoreportera i člana GSS-a koji ima potražnog psa u K9 timu. Incident se dogodio tokom razgovora i rasprave o tome zašto nakon poplava FUCZ odmah nije pozvao pse za potragu, javlja N1.

 

Mario Demirović, vođa K-9 tima GSS Sarajevo, odbacio je navode Sabahudina Spahovića, iz Federalne uprave civilne zaštite, kako "niko u Bosni i Hercegovini nema potražnog psa koji je istreniran, obučen i certificiran za traganje za mrtvim tijelima".

 

Demirović je u razgovoru za N1 upitao zašto se prvo traže mrtve osobe, zar se ne bi trebali prvo tražiti preživjeli…

 

Iz Civilne zaštite Općine Konjic su apelirali na sve koji donose pomoć u poplavama pogođena područja na području Konjica - da obustave isporuku hrane.

 

Služba za civilnu zaštitu i vatrogastvo Općine Konjic objavila je na svom službenom Facebook profilu kako isporuka hrane na područjima pogođenim prirodnom nesrećom na području grada Konjica nije više potrebna.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook