POVODOM TRAGEDIJE U BIH

Večeras 'Requiem' u Sarajevu, svi učesnici i organizatori odriču se honorara u korist nastradalih u nezapamćenoj nesreći

Kultura05.10.24, 09:15h

Večeras 'Requiem' u Sarajevu, svi učesnici i organizatori odriču se honorara u korist nastradalih u nezapamćenoj nesreći
Molimo sve ljude u Bosni i Hercegovini da ovo jedinstvo koje smo iskazali u ovim teškim trenutcima za našu zemlju, nastave da grade i poslije ove tragedije. Da zajedno i ovako jedinstveni nastupamo u rješavanju svih naših problema, za dobrobit svih nas - navodi se, između ostaloga, u saopštenju organizatora

 

 


U povodu tragedije koja je zadesila dijelove Bosne i Hercegovine organizatori i učesnici programa REQUIEM U SARAJEVU saopštavaju:

 

Duboko nas je potresla tragedija koja je pogodila  gradove i naselja u Bosni i Hercegovini. Suosjećamo sa porodicama nastradalih i dijelimo bol za njihovim najmilijim. Slike koje stižu sa pogođenih područja govore o katastrofi velikih razmjera. Ljuski životi su nenadoknadiv gubitak za njihove porodice, ali i sve nas.


Organizatori, svi izvođači i autori programa Requiem u Sarajevu se odriču svojih autorskih i izvođačkih prava u korist nastradalih u nezapamćenoj vremenskoj nepogodi. Sa svojim partnerima u programu će izraditi audio-video materijal Requiem u Sarajevu i distribuirati ga širom svijeta.


Već smo i u kontaktu sa našim prijateljima van Bosne i Hercegovine koji će, također, na svoj način pomoći porodice nastradalih. Molimo sve ljude u Bosni i Hercegovini da ovo jedinstvo koje smo iskazali u ovim teškim trenutcima za našu zemlju, nastave da grade i poslije ove tragedije. Da zajedno i ovako jedinstveni nastupamo u rješavanju svih naših problema, za dobrobit svih nas.

 

Aplauz publike je najveća nagrada za umjetnike. Ovaj put, molimo našu publiku da šutnjom i molitvom iskažu svoja osjećanja i da svjetlost njihovih duša dopre i do svih nastradalih - navodi se u saopštenju.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook