VIDEO/ Osposobljen put iz Busovače

Probili se do Kiseljaka: Ekipe Civine zaštite pomažu u sanaciji poplava u Lepeničkoj dolini

Hronika04.10.24, 15:44h

Probili se do Kiseljaka: Ekipe Civine zaštite pomažu u sanaciji poplava u Lepeničkoj dolini
- Trenutno obilazimo teren i vršimo raspodjelu crpki za vodu i interventnih sredstava. Oko 14 sati uspjeli smo osposobiti putnu komunikaciju do Kiseljaka od strane Busovače - navodi Miroslav Jakić, ravnatelj KUCZ KSB

 

 

Ekipe Kantonalne uprave za civilnu zaštitu iz Travnika probile su se do Kiseljaka, gdje akitvno pomažu lokalnim vlastima i stanovništvu nakon za ovaj bh. grad nezapamćenih poplava koje su jutros probudile Kiseljačane.

 

Na licu mjesta je i ravnatelj Kantonalne uprave za civilnu zaštitu KSB, Miroslav Jakić, koji je za Fenu kazao kako su u Kiseljak dopremili mehanizaciju i crpke za vodu.

 

- Trenutno obilazimo teren i vršimo raspodjelu crpki za vodu i interventnih sredstava. Oko 14 sati uspjeli smo osposobiti putnu komunikaciju do Kiseljaka od strane Busovače. U suradnji s privatnim poduzećima i općinom Vitez dopremili smo i četiri stroja koja su interventno poslana u Kreševo, prema kojemu su putne komunikacije još uvijek u prekidu. Također, interventna pomoć Ministarstva sigurnosti trebala bi stići sutra - rekao je Jakić.

 

Zbog poplava u pogođenim područjima odgođena je i nastava, a mještani strahuju obzirom da meteorolozi i za naredne dane najavljuju nove padaline.

 

 

(FENA/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook