FOTO & VIDEO/ Najdugovječnija serija u historiji

'Simpsonovi' emitovali 'posljednju epizodu' na samom početku 36. sezone, ali 'kvaka' ipak postoji...

Kultura02.10.24, 11:51h

'Simpsonovi' emitovali 'posljednju epizodu' na samom početku 36. sezone, ali 'kvaka' ipak postoji...
- Velika mi je čast biti sa svima vama na finalu serije "Simpsonovi". Znao sam da sam pravi čovek za taj posao, jer sam vodio posljednje epizode tri svoje emisije, i još uvijek. Pa, istina je. Fox je odlučio okončati Simpsone - rekao je Conan O'Brien publici

 

 

'Simpsonovi', dugovječni animirani sitkom, emitovao je svoju "posljednju epizodu" u nedjelju navečer. Epizoda "Bartov rođendan" počela je animiranom verzijom Conana O'Briena, bivšeg scenariste serije, koji je ugostio gala večer sa animiranim slavnim ličnostima. 

 

- Velika mi je čast biti sa svima vama na finalu serije "Simpsonovi". Znao sam da sam pravi čovek za taj posao, jer sam vodio posljednje epizode tri svoje emisije, i još uvijek. Pa, istina je. Fox je odlučio okončati Simpsone - rekao je O'Brien publici.

 

O'Brien je tvrdio da Fox godinama "pokušava okončati" seriju. Zatim je prikazao isječke iz, kako je rekao, neemitovanih završnih scena serije iz kultnih epizoda, poput "Bart Daredevil" iz 1990. i "Little Big Mom" ​​iz 2000. godine. 

 

- Mnoge sada već klasične epizode prvobitno su zamišljene kao finale serije - rekao je on.

 

O'Brien je potom predstavio premijeru 36. sezone i otkrio njen veliki zaokret. Rekao je da su pisci serije upotrijebili umjetnu inteligenciju kako bi došli do, kako je rekao, stvarnog konačnog scenarija. 

 

the-simpsons-finale2

 

Scenario je parodirao neke od najvećih klišea koji se mogu naći u većini finala serija - sa zapletima koji završavaju priču, poput smrti gospodina Burnsa, Moeovog zatvaranja bara i direktora Skinnera. Bilo je i animiranih rekreacija završnih scena iz popularnih emisija poput "Igra prijestolja", "Succession", "The Sopranos", "Breaking Bad" i "Frasier".

 

Tokom epizode, pojavila se greška na ekranu, upućujući gledaoce da gledaju "Finale serije 'The Simpsons'", ostavljajući sve zbunjenim. Međutim, na kraju epizode. Bart se izvukao iz iluzije umjetne inteligencije, zbog koje je napunio 11 godina, iako je imao 10 godina od početka emisije. Kada dođe svijesti, lažno "finale serije" dolazi do kraja. 

 

Epizoda je, u početku, iznenadila fanove. Međutim, na kraju su shvatili da se serija zapravo ne završava. 

 

simpsons-finale

 

- Opravdano sam mislio da je ovo finale serije dok nisam shvatio da je sve šala XD Ali, ipak je ovo bila sjajna i smiješna premijera sezone 36! Svidjele su mi se sve reference! - jedan je od komentara na platformi X. 

 

Podsjetimo, "Simpsonovi" su emitovali svoju prvu epizodu 17. decembra 1989. Seriju je kreirao Matt Groening, a glasove trenutno posuđuju; Dan Castellaneta (Homer Simpson), Julie Kavner (Marge Simpson), Nancy Cartwright (Bart i Maggie Simpson), Yeardley Smith (Lisa Simpson) i Hank Azaria (razni likovi).

 

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook