NAKON POVRATKA U PREMIJER LIGU BIH

Ministar Magoda i načelnik Čengić sa menadžmentom RK 'Bosna': Fokus na razvoju mladih rukometaša iz općine Stari Grad

Sport01.10.24, 20:26h

Ministar Magoda i načelnik Čengić sa menadžmentom RK 'Bosna': Fokus na razvoju mladih rukometaša iz općine Stari Grad
Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva, nekadašnji rukometni gigant se vratio u vrhunski rang takmičenja od ove sezone i s novim imenom RK “Bosna VisitSarajevo” glavni fokus sada će imati na razvoju mladih rukometaša iz općine Stari Grad

 

 

 

Rukometni klub “Bosna”, najtrofejniji sarajevski rukometni klub, ostvario je uspješan povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Na sastanku koji je održan između ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenana Magode i načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića razgovarano je o budućim planovima i podršci razvoju rukometa u Sarajevu.


Zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva, nekadašnji rukometni gigant se vratio u vrhunski rang takmičenja od ove sezone i s novim imenom RK “Bosna VisitSarajevo” glavni fokus sada će imati na razvoju mladih rukometaša iz općine Stari Grad. Načelnik Čengić izrazio je želju za aktivnim uključivanjem Općine u podršku radu kluba, posebno kroz organizaciju škola rukometa u osnovnim školama, čime bi se pružila prilika mladim talentima da treniraju ovaj sport. U ulozi trenera uključeni bi bili mladi ljudi koji su završili Fakultet za sport i tjelesni odgoj s prostora Starog Grada.

 

magoda-cengic-rk-bosna-2


Istaknuto je da je ključno privući djecu u sport i na tome graditi budućnost rukometa. Ministar i načelnik pohvalili su postignute rezultate kluba, poručivši da žele da "Studenti" zadrže odličan rezultat, te da Rukometnom klubu "Bosna VisitSarajevo” vrati stari sjaj u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.


Trener RK “Bosna VisitSarajevo” Zuhdija Korkarić i predsjednik UO Fuad Malagić zahvalili su na podršci, te su ministru i načelniku uručili dresove “Bosne”, koji od ove sezone nose brend "VisitSarajevo". Ovaj korak će doprinijeti boljoj promociji našeg grada.


Obećano je da će klub uzvratiti podršku tako što će biti stabilan prvoligaš, te vremenom težiti ka višem cilju i izgradnji dobrog renomea. Rukometni klub “Bosna VisitSarajevo” nastavlja s radom na unapređenju sporta u našoj zajednici, a očekuje se da će nova saradnja donijeti brojne benefite za mlade sportiste - saopćeno je iz Služba za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook