PREDSJEDNIK BZK BEZ MILOSTI

Sanjin Kodrić o Filipu Murselu Begoviću: 'Dugo mi prijeti taj bestidni pseudonovinarski siledžija i reketaš!'

Hronika30.09.24, 20:50h

Sanjin Kodrić o Filipu Murselu Begoviću: 'Dugo mi prijeti taj bestidni pseudonovinarski siledžija i reketaš!'
Filip Mursel Begović nije imao hrabrosti i časti svoj siledžijski i reketaški tekst potpisati svojim stvarnim već izmišljenim imenom – svoj odgovor, koji ću mu ovaj put rado i s velikim zadovoljstvom uputiti, ja ću potpisati s ponosom svojim imenom i objaviti ga bez zaklanjanja iza bilo koga

 

 


Predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Sanjin Kodrić osvrnuo se na tekst Filipa Mursela Begovića u kojem je kritikovao promjenu naziva pod lažnim imenom. 

 

- Nakon niza najpodmuklijih spletki i skrivenih napada i pokušaja diskreditacije, konačno se desio i otvoreni napad na Bošnjačku zajednicu kulture i, posebno, mene lično koji se dugo sprema i kojim mi / nam jednako dugo prijeti od strane pseudonovinarskog siledžije i reketaša Filipa Mursela Begovića!


Filip Mursel Begović nije imao hrabrosti i časti svoj siledžijski i reketaški tekst potpisati svojim stvarnim već izmišljenim imenom – svoj odgovor, koji ću mu ovaj put rado i s velikim zadovoljstvom uputiti, ja ću potpisati s ponosom svojim imenom i objaviti ga bez zaklanjanja iza bilo koga.


Ja nemam šta kriti niti se imam čega stidjeti, naprotiv, ali Filip Mursel Begović itekako ima, i zato uzdignuta čela dijelim čak i ovaj lažljivi, potvarački pamflet! Zašto Filip Mursel Begović pokušava izvršiti moju javnu egzekuciju i egzekuciju Bošnjačke zajednice kulture – o tome u mom odgovoru, ali prije toga nekoliko tek početnih pitanja:


Šta je to zli i pokvareni motiv Filipa Mursela Begovića za moju javnu egzekuciju i egzekuciju Bošnjačke zajednice kulture da je zarad toga spreman žrtvovati čak i svog pradjeda "gajretovca" Arif-agu Begovića iz Trebinja, svog pretka koji je pod istim "Gajretovim" znakom učestvovao u gradnji "Gajretova" doma u Trebinju zajedno s članovima tadašnjeg Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta"?! Otkud to da se u jednom trenutku ponosi pradjedom "gajretovcem", a u drugom trenutku mene pokušava diskreditirati i egzekutirati bestidnom optužbom da sam "izdajnik" koji afirmira "srbizirane horde gajretovaca"?! I ko je uopće Filip Mursel Begović i šta je to njegova uloga i zadatak ovdje u Bosni i Hercegovini i među Bošnjacima?!


Previše o ovome i mnogo čemu drugom znam i možda je došlo vrijeme da se to, napokon, javno kaže... Dosta je bilo spletki, siledžijstva i reketiranja Filipa Mursela Begovića! P. S. U komentarima slika "gajretovca" Arif-age Begovića i ponosni FB post "gajretovskog" praunuka Filipa Mursela Begovića te slika najnovijeg FB posta bestidnog Filipa Mursela Begovića – pseudonovinarskog siledžije i reketaša - naveo je Kordić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook