POKLON I ZA UDRUŽENJE OAZA

Fondacija AMADEUS vrijedne violine ustupa mladim talentima Antoniu Šariću i Hani Huseinbegović

Kultura29.09.24, 13:56h

Fondacija AMADEUS vrijedne violine ustupa mladim talentima Antoniu Šariću i Hani Huseinbegović
Instrumenti će zvanično biti uručeni 5. oktobra ove godine, na muzičko-scenskom spektaklu REQUIEM u izvedbi Bugarske državne opere i baleta iz Stare Zagore

 

 

 

Fondacija AMADEUS Sarajevo, kao i svaki put do sada, pored organizacije koncerata veliku pažnju poklanja i mladim talentima iz Bosne i Hercegovine. Ovaj put vrijedne violine daju na korištenje mladim talentovanim muzičarima: Antoniu Šariću iz Mostara i Hani Huseinbegović iz Zenice, a Udruženju djece sa posebnim potrebama OAZA Sarajevo daruju pet gitara na trajnu upotrebu. 


Instrumenti će zvanično biti uručeni 5. oktobra ove godine, na muzičko-scenskom spektaklu REQUIEM u izvedbi Bugarske državne opere i baleta  iz Stare Zagore.


- Neizmjerno sam zahvalna i počastvovana violinom koju ste mi poklonili na korištenje. Vaša velikodušnost i podrška znaće mi više nego što mogu izraziti riječima. Obećavam da ću marljivo raditi i posvetiti se svom usavršavanju s ovom violinom, kako bih opravdala vaše povjerenje i uzvratila ovu čast kroz svoj muzički zivot. Još jednom od srca hvala! - izjavila je Hana Huseinbegović nakon obavještenja o instrumenta.


Antpnio Šarić također nije krio oduševljenje:


- Želim vam se iskreno zahvaliti na instrumentu koji ćete mi uručiti i dodijeliti na korištenje. Ova violina mi puno znači i pomoći će mi da nastavim učiti i razvijati svoj glazbeni talent. Radujem se svečanoj dodjeli koja će se održati 5. oktobra u Sarajevu. Hvala vam na podršci! 


Dosadašnjim korisnicima ovih instrumenata fondacija AMADEUS se zahvaljuje na besprijekornom održavanju instrumenata i želi im daljnje uspjehe u njihovim karijerama. Donosimo Vam i njihove ustiske poslije četiri godine sviranja na našim instrumentima.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook